Jumătate dintre şcoli fără directori

De Monica Ardelean
5Comentarii
Jumătate dintre şcoli fără directori
După finalizarea tuturor probelor au rămas libere 96 de posturi de directori şi directori adjuncţi.

Luni, 31 octombrie s-au încheiat toate probele din cadrul examenului pentru ocuparea funcţiei de directori în sistemul de învăţământ preuniversitar din Arad. Bilanţul nu este prea bun: din cei 130 de candidaţi care şi-au depus dosarele, au reuşit să treacă cu bine de toate probele doar 92 de directori. Astfel, în acest moment, avem pentru cele 188 de posturi de directori şi directori adjuncţi mai puţin de jumătate din numărul celor care ar fi trebuit să ocupe funcţiile de conducere. Pentru celelalte 96 de posturi vor fi făcute numiri de către IŞJ Arad.

Selecţii printre cadre

Prima selecţie a fost la depunerea dosarului, unde au fost respinse 14 dosare din cele 130 depuse. Pentru 7 dintre ele s-a obţinut derogare de la MECTS. Au intrat în proba scrisă 117 candidaţi, după ce alţi 6 au renunţat să mai participe la concurs. După testul grilă au mai rămas 104 candidaţi care au trecut la celelalte două probe: evaluarea CV-ului şi susţinerea programului managerial. CV-ul însă s-a dovedit a fi greu de trecut: 11 dintre cei evaluaţi nu au reuşit să obţină minimum de 35 puncte. Un singur caz, care probabil va avea parte de contestaţii, a candidatului de la Liceul din Gurahonţ, s-a lăsat cu eliminarea din concurs după prezentarea ofertei manageriale. Bilanţul negru al ultimelor două probe a ajuns la 12 respinşi. Numărul celor care vor putea semna contractul managerial este de 92 de directori şi directori adjuncţi iar 96 de posturi vor fi libere din decembrie, în condiţiile actualei metodologii. Va fi un nou concurs sau începe „vânătoare” de directori prin şcoli?

Ultima zi de evaluări

În ultima zi de concurs, au trecut prin faţa comisiei 2 candidaţi, singurii rămaşi neevaluaţi. Ambii au trecut cu bine de cele două probe şi au fost declaraţi admişi.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor