La Lipova oile joacă fotbal

De Valentin Goran
Oile trag la iarbă
Oile trag la iarbă
Un teren din Lipova, pe care zeci de ani la rând tinerii au jucat fotbal, a ajuns mărul discordiei între un cioban și localnici.

Zeci de ani, tinerii din localitatea Lipova au bătut mingea pe același teren de fotbal. Desigur, nu este un teren de fotbal omologat, ci unul care atinge dimensiunile unuia dedicat amatorilor, prevăzut cu două porți și cam atât. Dar este perfect și de ajuns pentru tinerii din oraş care vin și fac mișcare aici în fiecare zi. Discordia a apărut în momentul în care un cioban a apărut cu oile exact pe acest teren. Urmele de copite și pășunatul, practic, distrug acest teren, spre frustrarea localnicilor. Drept urmare, am fost contactați telefonic de către un reprezentant al mai multor lipovani, care își doresc ca acest cioban să nu mai vină pe acest teren și să îi lase pe copii să facă mișcare și să se respecte destinația lui.

Un teren distrus de oi

„Pe acest teren de joacă, situat la aproximativ doi kilometri de Mara, copiii din comună joacă fotbal. Noi ne bucurăm că ei vin aici și fac mișcare. Acum însă, de când a venit ciobanul S. Cornel cu oile, nu se mai poate. Terenul este distrus. Nu înțeleg de ce nu se duce în alte zone, mai pe deal. De ce tocmai aici? Cu ce sunt copiii vinovați? Dorim să se ia măsuri și să se găsească altă zonă pentru acest cioban, o zonă care să fie destinată pășunatului”, ne spune lipovanul B.I., la telefonul redacției Jurnal arădean/Aradon.

În proces de doi ani

Pentru a clarifica situația, am luat legătura cu primarul oraşului Lipova, Iosif Jichici, care ne-a răspuns la întrebările pe care i le-am adresat. „Într-adevăr, cunosc această situație pe care încerc de doi ani să o rezolv. Pe de-o parte, lipovanii au dreptatea lor iar, de cealaltă parte, ciobanul are dreptatea lui. Și eu, când eram tânăr, tot pe acest teren mă jucam, așa că îi înțeleg pe oameni. Dar fostul primar i-a dat acest teren ciobanului. Aceste teren nu este omologat, este unul pentru amatori. Eu, din 2013, am încercat să îi dau un teren în altă parte pentru a lăsa acest teren tinerilor. Practic am căzut la o înțelegere cu el. La puțin timp însă, s-a răzgândit. Astfel, am intrat în litigiu și a început procesul care continuă și astăzi. Acum procesul este la Tribunalul Arad. Nu știu cât mai ține, dar vom face tot ce putem ca să împăcăm ambele părți, atât pe tinerii din localitate și pe părinții lor, cât și pe ciobanul care are nevoie de terenul lui”, a declarat Iosif Jichici, primarul oraşului Lipova.

În așteptare

Până se finalizează procesul, oile vor distruge de tot terenul, iar tinerii din zonă rămân fără un loc în care să bată mingea. Așa că, în timp ce tinerii așteaptă să tragă la poartă, oile fac jocul pe teren iar primarul ar putea juca rolul de arbitru.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !