Lăsaţi uitării de un sfert de secol

De Valentin Goran
3Comentarii
Gropile sunt tot mai adânci FOTO: V.G.
Gropile sunt tot mai adânci FOTO: V.G.
Strada Mircea Stănescu de lângă Bulevardul Revoluției nu a mai fost reabilitată de 25 de ani.

An după an gropile răsar mai ceva ca ciupercile după ploaie. Şi an după an mai moare câte o speranţă iar optimismul îşi taie singur din aripi. Unde? Pe o stradă nu foarte mare dar situată chiar în buricul municipiului. Strada Mircea Stănescu, care face legătura între Bulevardul Revoluției și strada Tudor Vladimirescu, dar care nu a mai fost asfaltată, ne spun cititorii noștri, „de un sfert de secol”. A fost în schimb peticită. Această străduță oferă oportunitatea șoferilor să se poată întoarce de pe Bulevardul Revoluției înspre Casa Sindicatelor. Nu-i foarte circulată dar de mai bine de 25 de ani, ne spun cititorii, nu s-au executat lucrări de reasfaltare aici, iar gropile, care sunt umplute din când în când cu asfalt, după ce trece iarna, răsar din nou, exact în același loc, însă tot mai mari.

Peticită după zeci de sesizări

„Să știți că în Arad mai este o stradă care nu a fost asfaltată de cel puțin 25 de ani. Probabil ea figurează ca și asfaltată, sau «reabilitată». Din păcate a fost doar peticită după zeci de sesizări făcute de cetățeni. Aceste petice, după trecerea iernii, au dispărut, în schimb gropile pe care le-au mascat prin peticeli s-au mărit. Mai grav este că de 25 de ani această stradă arată exact ca un drum forestier chiar dacă este situată în centru”, ne spune doamna Mia D.. Locuitorii de pe această stradă spun că au încercat de nenumărate ori să facă sesizări, dar că acum şi-au pierdut speranţa că această stradă va fi reabilitată. „Am avut răbdare vreme lungă. De fiecare dată motivația pentru faptul că această stradă nu este asfaltată e că nu poate fi includă într-un program de reabilitare din lipsa banilor. Veți intra în planul de pe anul viitor! Așa ne spun, de fiecare dată…. Măcar să ne spună un termen să nu mai sperăm, pentru că au trecut deja 25 de ani și nu mai credem în promisiuni”, încheie arădeanca.

Se are în vedere

Răspunsul pe care l-am găsit la Primărie nu are cum să fie pe placul locuitorilor de pe Mircea Stănescu, pentru că nici de această dată nu a fost avansată o zi, o lună sau un an în care reabilitarea să înceapă şi aici.
„În funcție de alocările bugetare și de programul care vizează zona centrală o să se intervină și pe strada Mircea Stănescu. Avem în vedere această stradă și o vom include într-un program care ne va permite să începem reabilitarea. Și strada Andrei Mureșan are nevoie de reabilitare. Pe strada Crișan am intrat pentru că este trafic mai mare, fiind o arteră principală din zonă. Nu putem înainta o dată exactă în acest moment”, a declarat Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt a Primăriei Arad.

Cu răbdare

Așadar, arădenilor de aici nu le rămâne decât să se înarmeze cu şi mai multă răbdare. Cât timp? Greu de estimat. Pentru că acest tip de străzi sunt privite ca nişte bube de ascuns de ochii lumii. Timp de sfert de secol dacă se poate, aşa cum este cazul străzii Mircea Stănescu.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor