Lemnul confiscat, donat școlilor

De ​Eugen Rogojan
Lemnul confiscat, donat școlilor
Ocolul silvic „Iuliu Moldovan” din cadrul Direcției Silvice Arad anunță că așteaptă cererile unităților de învățământ pentru preluarea de material lemnos.

Este vorba despre materialele lemnoase confiscate și abandonate, pe care Ocolul Silvic „Iuliu Moldovan” Arad le are în custodie.

Aceștia sunt obligați prin Legea 143/2017 (pentru modificarea și completarea Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice), Art. 36, să doneze volumul confiscat sau abandonat către instituțiile publice de pe raza unității administrativ teritoriale unde s-a realizat custodia.

Astfel, Ocolul Silvic „Iuliu Moldovan” a comunicat unităților de învățământ de pe raza municipiului Arad, prin intermediul Inspectoratului Școlar Județean Arad, că dispune de puțin peste nouă metri cubi de lemn destinat focului. Aceștia dispun de 5,5 metri cubi de lemn de foc din specia Cer (stejar sălbatic) și de 3,72 metri cubi de lemn de foc de diverse esențe tari.

Unitățile de învățământ (grădinițe, creșe sau școli) de pe raza municipiului Arad interesate să primească materialul lemnos trebuie să transmită o solicitare scrisă Ocolului Silvic „Iuliu Moldovan”, pentru a prelua unul sau mai multe dintre loturile de care aceștia din urmă dispun. Solicitările trebuie depuse la sediul Ocolului Silvic, pe Calea Bodrogului, nr.24, Arad, prin email la adresa iuliumoldovan@arad.romsilva.ro sau prin fax la numărul 0257 250 558.

Reprezentanții Ocolului Silvic au precizat, în final, că singura problemă este că ei nu dispun de utilaje și forță de muncă necesară încărcării și efectuării transportului de material lemnos, așadar acesta revine în sarcina unităților școlare ce vor beneficia de cantitățile de material lemnos.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !