Lia Faur, scriitor: „Amintește-ți că ești femeie!”

1Comentariu
Lia Faur, scriitor: „Amintește-ți că ești femeie!”
Scriitoarea Lia Faur ne propune un exercițiu simplu de autodescoperire: o întâlnire cu femeia din oglindă.

E din nou 8 Martie, suntem iar vizibile în orizontul privitorilor. Mesajul ar trebui să fie unul plin de entuziasm, așa cum îi place societății noastre de consum să recomande alimentația și curățenia minții „pentru ca tu să fii frumoasă!”

Se mai întâmplă ca femeia să nu zâmbească în fiecare zi, să șteargă des rimelul la baie și să atingă nervos lucrurile. Pe acestă femeie vreau să o sărbătoresc și pe toate celelalte pentru care ziua de 8 Martie este o zi obișnuită de piață, de gătit sau de îngrijit bolnavi. Chiar și așa, ce frumos e să fii femeie! Cineva are mereu nevoie de tine, de atenția și de grija ta, distribuite în mod egal. Cineva așteaptă să-l naști, cineva așteaptă să-l crești, cineva așteaptă să-l faci fericit, așteaptă să-ți amintești.

Nu este nevoie să ai o zi a ta, ale tale sunt toate până la ultima zi. Dacă toți uită că ești femeie, încearcă măcar tu să-ți amintești, dacă nu zilnic, măcar o dată pe săptămână, o dată pe lună, o dată pe an sau o dată în viață, vorba emisiunii. Alimentează-ți feminitatea dintr-o întâmplare în care s-a nimerit să fii cuprinsă într-un moment bun al vieții tale. Se poate trăi și așa. Fără așteptări, fără încruntarea neîmplinirii zilnice, doar aducând în prezent iar și iar zilele care merită. Este un exercițiu recomandat pentru propria-ți sănătate. Cei din jur îți vor reproșa dacă pierzi din sensibilitate și te întărești ca un bărbat, fără să știe că tu încerci să supraviețuiești, renunțând la pielea ta edenică și îmbrăcând una de împrumut, pierzând puțin câte puțin din mișcările și grația feminității.

Cu fața zbârcită, cu sânii lăsați, cu vocea tabagică, cineva are mereu nevoie de tine. Nu-ți oferă flori, nici nu te răsfață, dar te obligă să-l observi. Pentru că simte în tine sacrificiul exersat ca un pas de balet. Ești importantă pentru echilibrul universului orice înfățișare ai avea. Dispariția ta produce mișcări puternice în ordinea stelelor, fără ca nimeni să bănuiască vibrația astrelor într-o seară senină. De aceea, ar fi bine să privești mai des miracolul apusului și al răsăritului. Să-ți culegi primăvara aceasta singură flori în timp ce urmărești cu privirea o insectă măruntă. Să te oprești în fața oglinzii și să-ți dai hainele jos una câte una, cu ochii închiși. Să-i deschizi doar când ești pregătită să te întâlnești cu femeia de acolo. Poate că ea are mai multe să-ți spună decât mine. O primăvară înflorită să ai!

„Ești importantă pentru echilibrul universului orice înfățișare ai avea!”1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor