Liceele din Arad, după admitere: medii de la 2.26 la 10

De Eugen Rogojan
2Comentarii
Liceele din Arad, după admitere: medii de la 2.26 la 10
În județul Arad, elevii care au susținut Evaluarea Națională de la finalul clasei a VIII-a au intrat la liceu. Indiferent că au avut media de admitere 10, sau…2.26!

La fel ca în cazul „topului” de după Bacalaureat, Colegiul Național „Moise Nicoară” ocupă primele locuri și după ultima medie de admitere în clasa a IX-a. La Științe ale Naturii cu Engleză bilingv, de exemplu – specializarea aflată pe primul loc în ierarhia județeană, s-a intrat cu ultima medie 9.37. Pe locul doi se află specializarea Mate-Info de la Colegiul Național „Preparandia-Dimitrie Țichindeal”, ultima medie de admitere fiind 8.64. Locurile 3 și 4 sunt ocupate tot de către cei de la „Moise”, cu specializările Mate-Info (ultima medie 8.62) și Științe ale Naturii (ultima medie 8.20).

Unul singur din afara municipiului

La mijlocul clasamentului, pe locurile 5 și 6 se află tot „Pedagogicul”, cu Filologie Bilingv Engleză (ultima medie 8.19) și „Moise”, Filologie (ultima medie 8.01). Locul 7 în topul liceelor este ocupat de Colegiul Național „Vasile Goldiș””, cu specializarea Mate-Info, unde ultima medie a fost 7.67. Pe locul șapte, singurul liceu din afara municipiului aflat între primele zece ale județului, se situează Colegiul „Mihai Viteazul” din Ineu, cu specializarea Mate-Info (ultima medie de admitere 7.59). Celelalte două locuri din top 10 sunt ocupate tot de „Goldiș”, cu Științe ale Naturii (7.57) și Filologie Bilingv Engleză (7.47).

Situația în județ

La capătul celălalt al listei se regăsesc specializările Turism și Alimentație de la Liceul Tehnologic „Moga Voievod” Hălmagiu (2.26 ultima medie de admitere), respectiv Liceul Teoretic Sebiș (2.28 ultima medie), dar și specializarea Mecanică de la Liceul Tehnologic „Stefan Hell” din Sântana, cu 2.34 ultima medie de admitere. Cea mai mică medie de admitere în municipiul Arad a fost la specializarea Industrie Textilă și Pielărie de la Liceul Tehnologic „Francisc Neuman”, unde s-a intrat și cu media 2.70.

Taguri: , , ,


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor