Licitatie cu surprize! Apartament vandut la supra-pret

De Andreea Pintea
1Comentariu
FOTO artmark.ro
FOTO artmark.ro
Opt ofertanţi s-au bătut pentru un apartament din Subcetate, cumpărătorul plătind în cele din urmă un preţ peste cel evaluat.

ARAD. Luaţi de valul licitaţiei, arădenii au ajuns să plătească pe un apartament cu două camere un preţ mai mare cu zeci de mii de lei decât cel evaluat iniţial. Situaţia i-a surprins pe angajaţii Finanţelor arădene care au mărturisit că nu s-au mai confruntat cu o asemenea situaţie. Cum s-a ajuns aici? Păi, Fiscul a licitat un apartament cu două camere, iar cea de a treia licitaţie a fost singura care a şi ridicat interes. Cei opt arădeni înscrişi în licitaţie au plusat şi au plusat, ajungând ca la final apartamentul să fie vândut cu un preţ mai mare decât cel evaluat la prima licitaţie.

Cursul celor trei licitaţii

„Conform demersurilor făcute de Serviciul colectare şi executare silită persoane fizice, s-a organizat licitaţia pentru valorificarea unui apartament cu 2 camere, situat în municipiul Arad – Subcetate. Preţul de pornire al primei licitaţii a fost de 176.736 lei, dar nu au fost persoane interesate. Cea de-a doua licitaţie a avut preţul de pornire de 132.552 lei, dar şi de această dată râmânând fără ofertanţi.

La licitaţia a treia, preţul de pornire a fost de 88.368 lei (respectiv cu 50% mai mic decât preţul de evaluare al imobilului cu care se începuse licitaţia întâi). Preţul atractiv a condus la înscrierea a 8 ofertanţi pentru imobilul în cauză. Licitaţia a început de la preţul de 105.000 lei, deoarece aceasta a fost suma cea mai mare pe care unul dintre ofertanţi a menţionat-o în oferta de cumpărare. Pasul licitaţiei s-a stabilit la 5.250 lei (5% din preţul de pornire)”, a explicat Marius Drăgănescu, directorul Fiscului arădean.

Spre surprinderea inspectorilor fiscali, licitaţia avea să se deruleze într-un mod cu totul special, fiind parcurşi nu mai puţin de 18 paşi de licitare, suma finală la care imobilul a fost adjudecat fiind de 194.250 lei, aşadar peste suma la care apartamentul a fost evaluat şi cu care s-a început prima licitaţie, respectiv 176.736 lei.

Imobilul în cauză a fost achiziţionat prin Programul Prima Casă, dar beneficiarul nu a mai reuşit să-şi achite ratele, motiv pentru care s-a procedat la executare silită prin scoaterea bunului la vânzare prin licitaţie.

CITESTE SI:

Lucrari pentru firme de apartament

Sala de gimnastica dintr-un apartament1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor