Liniste in piata si cetate

De Adriana Barbu
1Comentariu
Liniste in piata si cetate
 Arad. A fost linişte în şedinţa de Consiliu Local Municipal iar tonul discuţiilor, chiar dacă uneori în opoziţie, a fost unul elegant deşi subiectele atinse puteau isca scântei între Putere şi Opoziţie.

Nici la vot lucrurile nu au stat altfel, căci, până şi cel mai greu dintre proiectele de pe ordinea de zi, cel privind actualizarea planului urbanistic zonal Piaţa Catedralei, a trecut cu votul majorităţii consilierilor prezenţi. În fapt, la acest proiect, un singur consilier s-a abţinut de la vot: Ionel Ciupe.

Alesul PC, Lia Ardelean, s-a dovedit şi de această dată cel mai activ dintre consilieri, având şi singura intervenţie pe proiectul pieţei. Lia Ardelean a cerut ca proiectul să fie amendat cu un articol în care să se specifice clar că acolo va rămâne o piaţă agroalimentară, fapt refuzat de executiv pe motiv că acest lucru reiese foarte clar din PUZ. „Nu este nevoie de amendament. Definim prin PUZ piaţa agroalimentară. Nimeni nu va mai putea, după votul consilierilor, să schimbe destinaţia, să facă altceva acolo”, a precizat primarul Falcă.

O ultimă intervenţie pe acest subiect care va schimba radical faţa pieţei a venit din partea viceprimarului Levente Bognar, care a precizat că este nevoie de parcări şi zone pietonale în Arad, fapt ce va fi rezolvat în parte prin acest proiect, dar că se impune şi existenţa unei pieţe, de această dată ambulante, cu mobilier ambulant, aşa cum fusese Piaţa Catedralei pe vremuri. Cum s-a primit garanţie şi pe faptul că în Catedralei va exista o piaţă ambulantă, s-a trecut direct la vot: proiectul a adunat 20 din cele 21 de voturi posibile.

Cetatea, la Diverse

Deşi a fost şedinţă extraordinară, primarul Gheorghe Falcă a intervenit la final de şedinţă şi a readus în discuţie problema Cetăţii Aradului, exact aşa cum o prezentase ziariştilor, precizând că şi-a permis intervenţia pentru că aleşii au cerut explicaţii.

Le-a mulţumit consilierilor pentru modul în care au votat proiectul Catedralei, a făcut mai apoi legătura între acesta şi Cetate, a prezentat actele existente şi noile cereri ale ministerului şi a punctat: „Nu o luaţi ca un mesaj politic ci haideţi să încercăm să corectăm ce putem. Situaţia de acum ne va îngreuna să facem bugetul pentru anul 2013, căci nu ştim dacă să cuprindem bani pentru unitatea din Gai sau nu. Din punctul meu de vedere trebuie ştearsă noua solicitare a ministerului şi să rămânem cu hotărârea de Guvern”.

Lia intervine

Lia Ardelean a intervenit pe subiect (a fost din nou singura care a făcut-o) pentru a preciza faptul că „îmi asum sprijinul pentru ceea ce se întâmplă cu Cetatea Aradului, pentru că toţi suntem interesaţi ca ea să revină arădenilor. Îmi asum implicarea în rezolvarea acestui scurt-circuit”.

Câteva discuţii

Edilul local a mai precizat faptul că a vorbit cu comandantul Armatei pe zona de vest a ţării care ar fi spus că noua solicitare a ministerului e inutilă, pentru că batalionul nu are nevoie de clădiri în plus. Tot acest oficial i-ar fi promis primarului medierea unei întrevederi cu ministrul Apărării Naţionale. Desigur, totul, după alegerile din decembrie.

Taguri: , , , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor