aradon.ro Web analytics

Liniste in piata si cetate

Reactualizat la:
Reactualizat la:
 Arad. A fost linişte în şedinţa de Consiliu Local Municipal iar tonul discuţiilor, chiar dacă uneori în opoziţie, a fost unul elegant deşi subiectele atinse puteau isca scântei între Putere şi Opoziţie.
Scris de Adriana Barbu -  Arad. A fost linişte în şedinţa de Consiliu Local Municipal iar tonul discuţiilor, chiar dacă uneori în opoziţie, a fost unul elegant deşi subiectele atinse puteau isca scântei între Putere şi Opoziţie.

Nici la vot lucrurile nu au stat altfel, căci, până şi cel mai greu dintre proiectele de pe ordinea de zi, cel privind actualizarea planului urbanistic zonal Piaţa Catedralei, a trecut cu votul majorităţii consilierilor prezenţi. În fapt, la acest proiect, un singur consilier s-a abţinut de la vot: Ionel Ciupe.

Alesul PC, Lia Ardelean, s-a dovedit şi de această dată cel mai activ dintre consilieri, având şi singura intervenţie pe proiectul pieţei. Lia Ardelean a cerut ca proiectul să fie amendat cu un articol în care să se specifice clar că acolo va rămâne o piaţă agroalimentară, fapt refuzat de executiv pe motiv că acest lucru reiese foarte clar din PUZ. „Nu este nevoie de amendament. Definim prin PUZ piaţa agroalimentară. Nimeni nu va mai putea, după votul consilierilor, să schimbe destinaţia, să facă altceva acolo”, a precizat primarul Falcă.

O ultimă intervenţie pe acest subiect care va schimba radical faţa pieţei a venit din partea viceprimarului Levente Bognar, care a precizat că este nevoie de parcări şi zone pietonale în Arad, fapt ce va fi rezolvat în parte prin acest proiect, dar că se impune şi existenţa unei pieţe, de această dată ambulante, cu mobilier ambulant, aşa cum fusese Piaţa Catedralei pe vremuri. Cum s-a primit garanţie şi pe faptul că în Catedralei va exista o piaţă ambulantă, s-a trecut direct la vot: proiectul a adunat 20 din cele 21 de voturi posibile.

Cetatea, la Diverse

Deşi a fost şedinţă extraordinară, primarul Gheorghe Falcă a intervenit la final de şedinţă şi a readus în discuţie problema Cetăţii Aradului, exact aşa cum o prezentase ziariştilor, precizând că şi-a permis intervenţia pentru că aleşii au cerut explicaţii.

Le-a mulţumit consilierilor pentru modul în care au votat proiectul Catedralei, a făcut mai apoi legătura între acesta şi Cetate, a prezentat actele existente şi noile cereri ale ministerului şi a punctat: „Nu o luaţi ca un mesaj politic ci haideţi să încercăm să corectăm ce putem. Situaţia de acum ne va îngreuna să facem bugetul pentru anul 2013, căci nu ştim dacă să cuprindem bani pentru unitatea din Gai sau nu. Din punctul meu de vedere trebuie ştearsă noua solicitare a ministerului şi să rămânem cu hotărârea de Guvern”.

Lia intervine

Lia Ardelean a intervenit pe subiect (a fost din nou singura care a făcut-o) pentru a preciza faptul că „îmi asum sprijinul pentru ceea ce se întâmplă cu Cetatea Aradului, pentru că toţi suntem interesaţi ca ea să revină arădenilor. Îmi asum implicarea în rezolvarea acestui scurt-circuit”.

Câteva discuţii

Edilul local a mai precizat faptul că a vorbit cu comandantul Armatei pe zona de vest a ţării care ar fi spus că noua solicitare a ministerului e inutilă, pentru că batalionul nu are nevoie de clădiri în plus. Tot acest oficial i-ar fi promis primarului medierea unei întrevederi cu ministrul Apărării Naţionale. Desigur, totul, după alegerile din decembrie.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  UT Arad

  UTA a luat atitudine și l-a recuzat pe arbitrul Barbu
  Așa cum era normal, Comisia Centrală de Arbitri a fost înștiințată de club că nu-l mai vrea pe „coșmarul” din Făgăraș.

  Advertorial

  Analizele care previn cancerul ovarian, de prostată și bolile cardiovasculare
  La MedLife Genesys, am conceput 3 pachete de screening pentru cele mai frecvente afecțiuni, care să permită pacienților să știe că sunt bine sau să poată să ia măsuri încă din faza incipientă, când tratamentul reușește să salveze vieți.

  Advertorial

  Cred în leadership comunitar! Dăruim de peste 10 ani
  În opinia mea leadershipul nu se regăsește doar în activitățile de business ci in toate aspectele vieții dar astăzi voi vorbi despre leadershipul comunitar.

  România

  Au fost aprobate noile reguli privind carantinarea persoanelor care sosesc în România!
  Măsurile se aplică din data de 10 decembrie și sunt valabile până pe data de 8 ianuarie a anului viitor. 1

  Local

  Traficant de droguri din închisoare
  Adrian Buda coordona din închisoare o grupare infracțională care se ocupa cu distribuția de droguri pe piețele din Arad și Timișoara. În urmă cu un an, acesta a fost condamnat la închisoare pentru constituirea unui grup infracțional organizat și trafic ilicit de droguri de risc, după ce – inițial – fusese achitat.

  Local

  Aradul, haltă a Timişoarei
  Oraşul nostru ar urma să fie staţie a trenului metropolitan care ar urma să ia fiinţă în Timişoara. 6

  România

  Ministrul Educaţiei: 86 de cazuri pozitive, în urma testelor antigen pe bază de salivă efectuate luni la elevi
  Luni, până la ora 19.00, în urma utilizării testelor rapide antigen noninvazive efectuate din proba de salivă, au fost raportate 86 de cazuri detectate pozitiv, anunţă ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. 1

  Local

  Intervenție a jandarmilor arădeni pentru imobilizarea unui câine agresiv
  S-a întâmplat luni după amiază, într-un cartier din municipiul Arad, unde o femeie s-a trezit cu un câine din rasa Amstaff în mijlocul curții casei sale. Când a încercat să-l scoată de pe proprietate, câinele a devenit agresiv. 14

  România

  Proiect: Produse menstruale gratuite în școli
  Proiectul care prevede acordarea de produse de igineă gratuite în şcoli a avut la vot în comisiile de specialitate susţinerea tuturor partidelor, anunţă preşedintele Comisiei de Muncă din Camera Deputaţilor, Oana Ţoiu. 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.