Lipsa instruirii poate duce la accidente!

De Andreea Pintea
Reactualizat la:
2Comentarii
Lipsa instruirii poate duce la accidente!
© Acțiuni ale Inspectoratului Teritorial de Muncă
ITM Arad atrage atenția angajatorilor că lipsa instruirii angajaților poate duce la evenimente nefericite cu grave consecințe.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad derulează în prezent o campanie de informare cu privire la respectarea prevederilor legale în ceea ce privește instruirea și informarea lucrătorilor în domeniul securității și sănătății în muncă. Practic, ITM Arad dorește să crească gradul de conștientizare a angajatorilor în ceea ce privește necesitatea respectării cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă. Pe de altă parte, prin această campanie se dorește să se consolideze o cultură de prevenire autentică în domeniul securității și sănătății în muncă.

197 de controale

„În ultimele 6 luni, inspectorii de muncă din cadrul ITM Arad au controlat un număr de 197 de angajatori, aplicând 198 de sancţiuni contravenţionale. Valoarea amenzilor aplicate până în prezent totalizează 93.000 lei, principalele domenii în care s-au constatat nereguli fiind: cultivarea cerealelor, exploatări forestiere, fabricarea produselor de brutărie şi a produselor făinoase, a produselor textile, a produselor din lemn, fabricarea articolelor din material plastic precum și în construcții, comerț, transporturi, restaurante și activități de servicii privind forța de muncă.

Dorim să atragem atenția angajatorilor asupra importanței pe care aceștia trebuie să o acorde instruirii corespunzătoare a lucrătorilor în domeniul securității și sănătății în muncă. Menționăm că din activitatea de cercetarea a accidentelor de muncă, în numeroase cazuri s-a constatat că instruirea inadecvată sau incompletă a angajaților a dus direct sau a concurat la producerea unor evenimente cu urmări tragice”, subliniază reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Arad.

Taguri: , ,


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor