Lipsa zapezii ar putea ajuta investitiile

De Alin Gherasim
Utilajele stau în aşteptarea zăpezii care nu mai vine FOTO: A.G.
Utilajele stau în aşteptarea zăpezii care nu mai vine FOTO: A.G.
Cheltuielile mici cu deszăpezirea ar putea ajuta sectorul de investiţii. Banii ar intra la modernizarea drumurilor.

ARAD. Nu am avut încă iarnă. Niciun fulg de zăpadă nu s-a aşternut în judeţul nostru. Au fost unele excepţii, puţine şi scurte, însă, per ansamblu, nu ne-am confruntat cu iarna în sezonul 2013/2014. Cu toate problemele rezultate din lipsa zăpezii, în special în ceea ce priveşte agricultura, absenţa omătului ar putea avea şi o parte bună: economii la bugetul Consiliului Judeţean Arad.

Cristian Drăgan, administratorul judeţului, a anunţat că în această pseudo-iarnă costurile au fost foarte mici faţă de cele din anii trecuţi. „Au fost foarte puţine intervenţii în această iarnă. Iar toate intervenţiile s-au referit la combaterea poleiului, nu la îndepărtarea zăpezii de pe partea carosabilă. Singurele plăţi efectuate până în prezent se referă la aprovizionarea cu material antiderapant şi la utilajele care trebuie să stea echipate în aşteptare, în caz de urgenţă”, a anunţat administratorul judeţului.

Bani spre investiţii

Dacă nici în următoarele 2-3 luni iarna nu îşi va face simţită prezenţa, sume considerabile de bani, gândite pentru plata deszăpezirii, ar putea rămâne în vistieria Judeţului. Iar de câştigat de pe urma acestui fapt ar putea avea sectorul de investiţii, în speţă investiţii în infrastructură. „Nu ştim ce se va întâmpla în perioada următoare, însă, dacă situaţia va rămâne la fel, vom face economii importante la deszăpezire. Ca atare, economiile de aici vor merge către sectorul de investiţii în infrastructură”, a spus Drăgan. Iar aceşti bani ar fi foarte bine veniţi, în condiţiile în care, în proiectul de buget pentru 2014, infrastructura are mult de suferit, nefiind gândite lucrări noi pentru acest an, ci doar finalizarea celor demarate anul trecut.

Şi banii

Pentru deszăpezire în sezonul 2013/2014 a fost calculată suma de 2,6 milioane de lei. Mare parte din aceşti bani ar putea merge către drumurile judeţene. Însă asta numai dacă iarna va fi la fel de blândă şi pe viitor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !