Literatura va însuflețí Săvârșinul

De M.B.C.
2Comentarii
Literatura va însuflețí Săvârșinul
© Festivalul de la Săvârșin este dedicat memoriei lui Dorel Sibii
În calendarul evenimentelor culturale ale județului, un loc aparte îl ocupă, de 17 ani încoace, Festivalul de Literatură „Dorel Sibii”.

Cea de a XVII-a ediție a Festivalului de Literatură „Dorel Sibii” va avea loc, la Săvârșin, în zilele de 10 și 11 septembrie, manifestarea fiind un adevărat laborator de încercare a ideilor literare, de agregare a unor afinități literare, de grup, de opțiuni estetice. Prin acest demers se urmărește inițierea unor dezbateri noi pe teme literare de actualitate, promovarea, stimularea și valorificarea creației literare, formarea consumatorilor de literatură (prin lecturi publice) și contactul direct dintre aceștia și scriitori, recunoașterea și stimularea creației literare valoroase prin acordarea de premii.

În program

Potrivit programului festivalului, în data de 10 septembrie vor fi acordate premiile la concursul de creație literară a tinerilor participanți la tabăra de literatură dedicată lor, de la Căsoaia, și va fi acordat și Premiul pentru Literatură al Fundației „Principesa Margareta”.

La ediția din acest an vor participa scriitori din Arad și din județele limitrofe (Timiș, Hunedoara, Bihor), aceștia fiind chemați să dezbată de această dată o temă extrem de interesantă: „Poezia în grai bănățean”. Cu această ocazie, vor avea loc lecturi din creațiile autorilor invitați iar, printre întrebările cele mai importante la care se va încerca găsirea de răspunsuri vor fi: Folclor sau creație originală? Pseudoliteratură sau un curs paralel liric? Kitsch sau umor neaoș? Moare poezia în grai?

Scurtă istorie a festivalului

Dedicat memoriei scriitorului arădean Dorel Sibii, care s-a stins din viață la numai 53 de ani, festivalul care îi poartă numele a fost inițiat de un grup de scriitori membri ai Filialei Arad a Uniunii Scriitorilor din România și colaboratori ai Revistei de cultură „Arca”. Pe parcursul edițiilor precedente, festivalul a crescut în calitate, depășind interesul local și devenind unul de impact național.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor