Lupaş: cultură agresivă şi pe prea mulţi bani

De Adriana Barbu
2Comentarii
Lupaş: cultură agresivă şi pe prea mulţi bani
Consilierul PSD susţine că Primăria Arad face „o campanie ruşinoasă de promovare a unui eveniment cultural!”.

ARAD. O campanie pe care o consideră prea agresivă şi bani prea mulţi pentru un eveniment au făcut ca aleşii municipali PSD Arad să decidă să ceară lămuriri cu privire la evenimentul ce va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni sub egida Centrului Municipal de Cultură Arad, subordonat Primăriei Arad, „Despre libertate. Festival de Ştiinţe Umaniste”. Ce i-a deranjat pe consilierii PSD: modul în care evenimentul este promovat peste tot în Arad şi, desigur, sumele de bani alocate acestuia.
„Sunt mai multe aspecte neclare legate de acest eveniment, pentru care am solicitat informaţii oficiale. În primul rând, suntem total nemulţumiţi de modul agresiv şi ilegal în care este promovat acest eveniment cu o tematică generoasă. Afişele sunt lipite pe porţile şi gardurile arădenilor, ceea ce nu este nici legal, nici moral. Ne întrebăm cum se va vorbi despre libertate la acest eveniment, când libertatea este prost înţeleasă chiar de către organizatori? Ce se întâmplă dacă de mâine fiecare arădean se va simţi liber să facă o astfel de campanie publicitară?”, se întreabă, prin intermediul unui comunicat de presă, Marin Lupaş.
Consilierul a decis să întrebe oficial pe cei de la Centrul Municipal de Cultură Arad „cine s-a ocupat de această campanie de promovare? De asemenea, întrebăm oficial Poliţia Locală Arad dacă s-au aplicat amenzi pentru afişajul ilegal. Ne aşteptăm ca într-una din nopţile următoare, domnul Falcă să se afle în fruntea unor echipaje care să dea jos aceste afişe şi să rămână astfel consecvent unei atitudini mai vechi”.
Un alt aspect care a intrat în atenţia PSD Arad este cel legat de finanţarea evenimentului. „Suma bugetată este foarte mare, de 2 miliarde de lei vechi, aproape jumătate din suma prevăzută pentru Zilele Aradului. Având în vedere că este vorba totuşi doar de o conferinţă şi costurile ar trebui să fie teoretic reduse, cerem oficial detalii legate de modul în care sunt folosiţi banii pentru finanţarea evenimentului: onorarii, cheltuieli de deplasare şi cazare, promovare etc. Credem că tocmai în numele unei idei generoase ca libertatea, tema conferinţei, arădenii au dreptul să fie informaţi corect şi cât se poate de transparent”, a conchis consilierul municipal PSD Marin Lupaş.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor