Maduta: „Falca minte”

De Adriana Barbu
25Comentarii
Maduta: „Falca minte”
Deputatul Flavius Măduţa îl acuză pe primarul Gheorghe Falcă că nu a spus adevărul cu privire la Şcoala „Mihai Eminescu”.

Arad. Primarul Gheorghe Falcă a minţit în legătură cu ministrul de interne. E afirmaţia care aparţine deputatului PSD, Flavius Măduţa, făcută joi în conferinţă de presă. Subiectul falsului în declaraţii este unul cunoscut deja pentru arădeni: soarta şcolii Mihai Eminescu din municipiu. Joi, Măduţa a insistat pe faptul că situaţia sediului şcolii nu a fost rezolvată de autorităţi, ba mai mult, că primarul nu a spus adevărul atunci când a precizat că ministrul de interne i-ar fi promis sediul Poliţiei de Frontieră pentru şcoală, metoda edilului de a manipula cu minciuni arădenii fiind aspru criticată de Măduţa.

Istoria unei lupte

„Doresc să fac unele clarificări legate de situaţia în care se află şcoala „Mihai Eminescu”. Fac precizarea de la început că în atribuţiile mele nu intră identificarea unui sediu adecvat pentru unităţile şcolare din Arad. Aceste atribuţii revin autorităţilor locale. În urma unor declaraţii ale primarului Falcă, am analizat situaţia acestei şcoli de tradiţie, care funcţionează de mulţi ani într-un spaţiu inadecvat, în care nu se pot face investiţii. (…) Cred că cea mai bună soluţie era achiziţionarea imobilului pentru care autorităţile locale plătesc din 2006 o chirie foarte mare (aproximativ 10.000 de euro lunar până anul trecut, 4.500 de euro de anul trecut). Am redactat un proiect de hotărâre în CLM, prin consilierii municipali ai USL, pentru achiziţionarea imobilului, în ideea că este mai bine să plătim rate decât o chirie mare. În acest fel, se puteau face investiţii pentru renovarea şcolii”, a prezentat istoria implicării sale pe subiect Flavius Măduţa.

Deputatul a continuat povestea amintind faptul că „din păcate, proiectul a fost respins de majoritatea din CLM, după ce primarul Falcă a asigurat consilierii şi opinia publică, prin intermediul mass-media, că, în urma discuţiei sale cu ministrul de interne, municipalitatea va primi sediul Poliţiei de Frontieră de pe strada Mărăşeşti. Având în vedere faptul că primarul Falcă nu a prezentat niciun document în acest sens, am adresat o întrebare ministrului de interne pe această temă”.

Răspuns de la ministru

Răspunsul, pe care Măduţa l-a prezentat public, joi, în cadrul conferinţei, este „acelaşi primit de autorităţile locale şi de Prefectură anterior: ministerul nu poate ceda spaţiul solicitat de autorităţile locale. Motivele ţin de deficitul de spaţiu al MAI în municipiul Arad şi de investiţiile deja realizate în sediul Poliţiei de Frontieră”. Măduţa a adăugat, în condiţiile date, că cele prezentate de Falcă sunt o „mare minciună” că „nu poţi manipula astfel oamenii”, dar şi că este oricând dispus să-l ajute pe edil dacă li se cere ajutorul, iar acesta este unul real.

Se aşteaptă soluţii

Concluzia deputatului PSD: „Constat astfel că primarul Falcă nu a spus adevărul cu privire la situaţia sediului şcolii generale „Mihai Eminescu”. Pentru mine, acest aspect este puţin important. Ceea ce este însă deranjant e că situaţia şcolii rămâne incertă. Constat că primarul Falcă nu are o soluţie pentru şcoală, (…) în schimb blochează rezolvarea pe care am propus-o eu. Mi se pare o atitudine profund incorectă. Îi cer, din nou, primarului Falcă să vină cu o soluţie în interesul elevilor sau să demareze procedurile pentru achiziţionarea spaţiului în care îşi desfăşoară activitatea şcoala în prezent”.

Taguri: , , , ,


25Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor