MAI a întărit măsurile de securitate la frontiera cu Serbia

De Ioana Costas
1Comentariu
MAI a întărit măsurile de securitate la frontiera cu Serbia
Ministerul Afacerilor Interne a hotărât să întărească măsurile de securitate la frontiera cu Serbia, chiar dacă România nu resimte presiunea migraţionistă din Europa.

Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a declarat joi după masa că „atât din punct de vedere al încercărilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cât și din punct de vedere al numărului solicitărilor de azil, situația înregistrată în prezent se menține la parametri anului trecut, nefiind semnalate creșteri semnificative ale acestor indicatori. Am decis astăzi să întărim măsurile de securitate la frontiera cu Serbia, pentru a evita riscurile colaterale pe care le-ar reprezenta atragerea României în fluxul migraționist care afectează statele din vecinătate. În această zonă de frontieră vom intensifica măsurile de securitate, prin acțiuni comune, în sistem integrat, potrivit atribuțiilor tuturor instituțiilor abilitate din domeniul securității naționale”.
Chiar dacă situaţia „se menţine în parametri normali”, MAI ia în analiză „oportunitatea dezvoltării preventive a infrastructurii necesare pentru creșterea capacității de primire și gestionare a unui număr sporit de imigranți, aceasta în condițiile în care avem la dispoziție, la nivelul întregii țări, șase centre regionale de cazare pentru solicitanții de azil, cu o capacitate totală de aproximativ 1.500 de locuri, rata de ocupare a acestora fiind în prezent de aproximativ 20 la sută”. Unul dintre cele şase centre regionale de cazare pentru solicitanţii de azil se află în localitatea Horia, judeţul Arad.
Din punct de vedere geostrategic, România securizează 2.070 de kilometri la frontiera externă a Uniunii Europene, dintre care, peste un sfert, adică 546 de kilometri la granița cu Serbia. În ceea ce priveşte Punctele de Trecere a Frontierei cu Ungaria, se pare că aici MAI nu a luat nicio măsură suplimentară.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor