Mâine la „EuroMarionete”

De Vasile Filip
Mâine la „EuroMarionete”
Miercuri, 11 mai, două spectacole în cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului „EuroMarionete”

De la ora 11.00, Trupa de Marionete a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” vă invită, în sala de pe str. Episcopiei, la premiera „Croitoraşul cel viteaz”, dramatizare după povestea Fratilor Grimm de Ingrid Bonța. Regia: Ingrid Bonța; Asistent regie: Carmen Mărginean; Scenografia: Daniel Divrician.

Distribuţia: Adina Doba, Cristian Bordaș, Loredana Alexandrescu, Oana Rogojină, Sorin Dorobanțu.

După o serie întreagă de peripeții, un simplu croitor ajunge împărat, aceasta ca urmare a bunătății, inteligenței și a încrederii în forțele proprii. Primește ajutor din partea unei zâne deghizată într-o bătrânică săracă, care vinde magiun. Răutatea supușilor împăratului și frica lor că îi pierd încrederea și, odată cu asta, bunăstarea vieții de la curte este pericolul pe care trebuie să-l depăşească eroul nostru. Consiliat de către aceştia, împăratul îl trimite pe viteazul croitor să-i înfrunte pe uriași, pe inorag și un mistreț fermecat. În schimb, îi promite că îi va da fiica de soție și jumătate din împărăție. După ce croitorașul trece cu bine de toate aceste încercări, își primește răsplata promisă, dar viața îi este pusă în continuare în pericol. Din fericire, eroul nostru reuşeşte să depăşească toate obstacolele folosindu-și inteligența și imaginația.

Mâine seară, de ora 19.00, pe platoul din faţa Teatrului Clasic „Ioan Slavici“ Arad, Compania La Mue/tte, Santiago Moreno Franţa – Argentina vă aşteaptă la spectacolul în aer liber „L’homme orchestre en rue”, un spectacol de Santiago Moreno.

Cu peste zece instrumente ataşate de corpul sau printr-o reţea de fire şi scripeti, acest om orchestră, de unul singur, ştie cum să-şi captiveze publicul.

În acest solo virtuos, Santiago, muzicianul argentinian, controlează câteva instrumente de percuţie, o armonică, un kazou şi un clopoţel, în plus faţă de chitara cu amplificator şi voce.

Repertoriul este un amestec de compoziţii originale şi teme sud americane, revizuite într-un mod ritmat şi percusiv.

Un concert original ce vă va încânta ochii şi urechile, de la mic la mare!0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !