Malul, sub «bombardamentul» pistelor de biciclete

De Adriana Barbu
3Comentarii
Malul, sub «bombardamentul» pistelor de biciclete
Raport al executivului pe tema lucrărilor de amenajare a pistei pentru cicliști pe faleza Mureșului.

Arad. În plină desfăşurare. Aşa a etichetat Primăria Arad lucrările de amenajare a pistei de biciclete care va traversa orașul din zona Micălaca 300 până la Pădurea Ceala şi care au demarat în primăvară. “Constructorii s-au organizat în mai multe tronsoane de-a lungul falezei Mureșului, începând de la podul rutier Micălaca spre zona centrală. Se lucrează în prezent în Micălaca zona 300, unde pista se amenajează pe dig, dar și în zona Maranata – Parc Europa, unde pista coboară și merge pe lângă mal. Un alt tronson pe care au început lucrările este de la Podul Traian spre cartierul Alfa, unde în prima fază se va realiza infrastructura necesară pentru amenajarea pistei pentru cicliști», ne informează Primăria Arad.

Cu toate inconvenientele care decurg de aici şi pe care locuitorii zonelor unde au început lucrările le simt din plin: malul a devenit necirculabil în aceste zile, la piciorul pasajului din Micălaca s-a adunat un munte de moloz, care prăfuieşte zi lumină întregul cartier, iar pistele nu sunt încă vizibile pentru a da măcar satisfacţie bicicliştilor.

La final

Ce-i drept, la final de lucrări, care se vor întinde şi la anul, pista de biciclete care urmează traseul Mureșului din Micălaca până la Pădurea Ceala va avea o lungime totală de 12,5 km, o lărgime de 2 m pentru circulație în dublu sens, locuri de odihnă amenajate iar întreg traseul va fi iluminat. Adică un vis vechi al arădenilor iubitori de mişcare va deveni atunci realitate. Cu neajunsurile care sigur vor exista şi atunci, dar pe care beneficiarul (Primăria Arad) încă le poate preîntâmpina cu o supraveghere atentă a investiţiei de la început şi până la final.

Din bugetul local

Proiectul tehnic a fost realizat cu fonduri europene în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013 iar lucrarea de construcție este finanțată de la bugetul local.

Licitaţie pentru încă 122 km

În paralel cu acest proiect, Primăria Municipiului Arad derulează procedurile de licitație de lucrări pentru rețeaua urbană de 122 km piste de biciclete, finanțată din fonduri europene în cadrul POR REGIO.

CITESTE SI:

Padurea Ceala, invadata de biciclete3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor