Marin Lupaş: Administraţia locală să se ocupe de parcuri, nu de campanii electorale

De Simion Todoca
3Comentarii
Marin Lupaş: Administraţia locală să se ocupe de parcuri, nu de campanii electorale
© Marin Lupas
Consilierul municipal independent Marin Lupaş este neplăcut surprins de reacţia Primăriei Arad faţă de solicitarea sa de a depune un proiect pe fonduri europene pentru un nou parc.

„Sunt consilier independent şi sunt preocupat de viaţa arădenilor, nu de câştigurile partidelor politice. Nu sunt în campanie electorală, înţeleg că domnul primar Falcă este, dar ar trebui să lase Primăria afară din jocurile politice. Poate ar fi cazul ca şi domnul primar Falcă să iasă din logica campaniilor electorale mincinoase, cel puţin când se află la Primărie. Cu toţii ar trebui să ne simţim obligaţi să facem mai mult pentru Arad, proiecte importante şi durabile. Repet şi nu înţeleg de ce deranjează acest aspect, avem acum şansa de a face un parc pe fonduri europene, sunt bani disponibili exact pentru oraşe ca Aradul şi nu vreau să cred că administraţia locală este atât de iresponsabilă încât să rateze această şansă”, a declarat Lupaș.

Alţii chiar au făcut

„În rest, le recomand Primăriei Arad şi domnului primar Falcă să revină cu picioarele pe pământ: Aradul este departe de a fi singurul oraş care a realizat parcuri din fonduri europene: parcuri şi spaţii verzi au fost amenajate din fonduri europene şi în oraşe ca Oradea (unde în treacăt fie spus s-a mai construit şi un aqua-park modern), Ploiești sau Botoşani. Să nu mai vorbesc de astfel de investiţii la ţară, în comune ca Vinga, aproape de Arad, şi multe altele în ţară. În plus, domnul primar trebuie să înţeleagă că un parc nou nu înseamnă amenajarea celor vechi, ci parcuri noi care să îmbogăţească Aradul. În fine, domnul primar trebuie să renunţe la acuzaţiile ridicole cu blocarea unor proiecte sau voturi împotrivă pe care nu le-am dat niciodată. Da, mă opun unor investiţii aberante cum sunt cele din Parcul Pădurice, unde un coş de gunoi a costat 2.900 de lei, o pergolă – 34.000 lei, o bancă – 4.300 lei. Ar trebui să o facă şi domnul primar. Nu voi fi de acord cu parcări sub parcuri, care distrug de fapt parcul. Același lucru este valabil și pentru terenurile de sport. Sunt lucruri ştiute şi nu mai trebuie răstălmăcite”, mai subliniază consilierul.

Propunere

„Este evident că toată această gălăgie nejustificată trebuie să acopere lipsa de acţiune pentru realizarea de noi parcuri. Eu totuşi insist : acum este momentul şi solicit Primăriei Arad să propună un proiect în acest sens. Cred că Primăria trebuie să facă administraţie, parcuri, nu campanii electorale. Aş vrea acţiune, nu răspunsuri politicianiste, că eu nu sunt în campanie electorală. În plus, cred că domnul Falcă are şansa unui mandat în care să se ocupe de administraţie, nu de politică. Un bun gospodar investește în sănătate prin hectare de parcuri noi, nu în bănci și fântâni cu luminițe și muzicuță. Am să propun să includem în Strategia de Sănătate să facem 2-3 parcuri noi acolo unde arădenii au nevoie, mă gândesc aici la cartierul Vlaicu și la zona Micălaca 100-200”, a concluzionat Marin Lupaş, consilier municipal independent. care dă şi câteva exemle concrete despre ce au realizat alţii:

Oradea: amenajarea a peste 37.000 mp de noi spaţii verzi şi a unui amfiteatru, grădina publică Dealul Ciuperca– 800.000 de euro din fonduri transfrontaliere

Ploiești: amenajarea unui teren de 54 ha- 11 milioane de euro din fonduri europene

Botoșani: amenajare zona de agrement și aqua park de aproape 50 ha- 15 milioane de euro din fonduri europene. Conform unor date oficiale din iulie 2016, la nivel de judeţe, administraţiile locale care au încasat cele mai mari sume de la UE sunt Bihor (362 milioane lei),Hunedoara (279 milioane lei), Prahova (278 milioane lei), Dolj (258 milioane lei) şi Constanţa (255 milioane lei).3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor