Marșul Poștașilor la Pădurea Ceala

De Valentin Goran
Reactualizat la:
4Comentarii
Marșul Poștașilor la Pădurea Ceala
Poştaşii s-au întrecut la Pădurea Ceala în cadrul Marşului Poştaşilor, ediţia cu numărul 34.

Dimineaţa zilei de vineri, 5 iunie, i-a găsit pe organizatorii şi participanţii „Marşului Poştaşilor” în Pădurea Ceala, la Centrul de Vizitare al Parcului Natural Lunca Mureșului Arad. Vremea a ținut cu poștașii, soarele fiind parcă cel mai bun aliat al celor peste 50 de poștași prezenți la eveniment. Deja la ora 11:00, mititeii și grătarele sfârâiau, iar gulașul fierbea la foc mocnit, parcă așteptându-i pe concurenți la masă. Între timp concurenții s-au așezat la linia de start, chiar la intrarea șoselei în Pădurea Ceala. Puțin după ora 11:00, concurenții de ambele sexe au pornit în trombă pe drumul principal din Pădurea Ceala. Proba de alergare a oferit poştaşilor un moment de recreere și testare a rezistenței, dar şi de competiţie. La proba masculină, cei mai buni poştaşi sunt: locul I – Chinez Valentin (OPRM Lipova), locul II – Zăncescu Cristian (Ghioroc) şi locul III – Scrofan Vasile (Sebiş). La proba feminină, cele mai rapide poştăriţe sunt: locul I – Savici Iovanca (OPD Arad), locul II – Panc Mihaela (OPD Arad), locul III – Ivan Lavinia (OPD Arad). Primii trei clasați la ambele categorii au primit diplome. Câștigătorii primului loc, atât la proba de masculin, cât și la feminin, au fost premiați cu câte o bicicletă oferită de Jurnal arădean/Aradon, și vor reprezenta poștașii arădeni la faza națională.

Faza Națională, la Piatra Neamț

„Această ediție am ales să organizăm un fel de serbare câmpenească în natură. O parte dintre poștașii prezenți s-au ocupat exclusiv de pregătirea mâncării, cu ceaune și grătare. Le doresc concurenţilor din acest an să câştige şi la faza naţională care se va desfăşura în perioada 26–28 iunie, la Piatra Neamț. Câștigătorii fazei naționale vor participa și reprezenta România la faza balcanică ce se va desfășura tot în țara noastră în acest an. Noi am venit în sprijinul sindicatului căruia îi mulţumim pentru implicare. Aș dori să mulțumesc administrației Parcului Natural Lunca Mureșului Arad pentru că ne-au pus la dispoziție această locație minunată din Pădurea Ceala”, a declarat Dan Traian Țoldan, directorul Oficiului Județean de Poștă Arad.
„Astăzi am serbat renumitul marș al poștașilor care nu s-a mai ținut de trei ani de zile. Un plus față de anii trecuți este, de fapt, chiar dialogul între sindicat și administrație, care până acum un an de zile nu a existat. Asta explică și pauza de câțiva ani în care nu s-a mai organizat acest eveniment. Le urez succes poștașilor care ne vor reprezenta la faza națională și, de ce nu, poate și la cea balcanică”, a declarat Ilie Tripa, președintele Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România, filiala Arad.
Sponsorul principal al acestui eveniment este Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România, Filiala Arad.



4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor