Cele mai căutate licee din Arad. Cu ce medii s-a intrat într-a IX-a

De Eugen Rogojan
Reactualizat la:
Cele mai căutate licee din Arad. Cu ce medii s-a intrat într-a IX-a
Multe dintre mediile de admitere la specializările liceelor din județul Arad au fost mai mari decât cele de anul trecut.

S-a intrat mai greu la unele dintre liceele arădene, în comparație cu anul trecut. Totuși, sunt și unele specializări în cazul cărora s-au înregistrat scăderi drastice, cum ar fi specializarea Matematică-Informatică din cadrul Liceului Teoretic „Mihai Veliciu” din Chișineu-Criș, unde anul trecut se intra cu ultima medie 7.55, iar anul acesta ultimul admis a avut media 4.13.

Creșteri în municipiu

La Colegiul Național „Moise Nicoară”, trei dintre cele patru specializări au avut medii de admitere mai mari anul acesta decât anul trecut. În cazul unei singure specializări, media a fost mai mică. Este vorba despre Științele Naturii bilingv Engleză, unde ultima medie a fost mai mică cu patru sutimi decât anul trecut. Totuși, aceasta a fost specializarea cu cea mai mare medie de admitere (9,48).

Și la „Preparandia-Dimitrie Țichindeal” s-au înregistrat creșteri. Anul trecut, la specializarea Matematică-Informatică, ultima medie admisă a fost de 8,72, în timp ce anul acesta ultima medie a ajuns la 9.32. La fel și în cazul clasei de Filologie bilingv Engleză, unde anul trecut era admisă media 8.4, iar anul acesta ultima medie admisă a fost de 8.80.

Colegiul Național „Elena Ghiba Birta” din municipiu se poate lăuda și el cu medii de admitere mai mari. Anul trecut, ultimele medii de admitere au fost de 7.58 (Filologie), 7.93 (Matematică-Informatică) și 8.09 (Științe ale Naturii), în timp ce anul acesta mediile au crescut la 8.22, 8.33 respectiv 8.30.

Cea mai mare medie din județ

În județ, cea mai mare medie de admitere a avut-o specializarea Matematică-Informatică din cadrul Liceului „Mihai Viteazul” Ineu, unde ultima medie anul acesta a fost de 8.73, în timp ce anul trecut era de doar 7.76. Specializarea Filologie din cadrul aceluiași liceu Ineuan este și ea „în top” la nivel de județ – exceptând municipiul. În cazul acesteia, ultima medie a fost de 7.37, mai mare cu 13 sutimi decât anul trecut.

Sebișul, creștere de trei puncte

O medie mare de admitere, în comparație cu celelalte licee din județ, a avut și specializarea Matematică-Informatică din cadrul Liceului Teoretic Sebiș. Aici ultima medie a fost anul trecut de 4.17, în timp ce anul acesta se situează la 7.26.

Eleva de zece

Alexandra Perpelici, cea care a fost singurul elev din județul nostru cu media zece la Examenul de Evaluare Națională, a reușit ceea ce și-a propus. Imediat după examen, aceasta declara pentru Jurnal Arădean/aradon.ro că dorește să rămână la Colegiul Național „Preparandia Dimitrie Țichindeal”. Având media de admitere 9.95, aceasta a fost admisă la specializarea Matematică-Informatică a Colegiului, având totodată cea mai mare medie de admitere la nivelul județului Arad.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !