Minunea din Vlaicu: arădenii au ieşit la curățenie

De Adriana Barbu
Reactualizat la:
5Comentarii
Arădenii care au dat o mână de ajutor la curăţenie Foto: JA
Arădenii care au dat o mână de ajutor la curăţenie Foto: JA
Mai mulţi locuitori de pe Aleea Tomis au ieşit să dea o mână de ajutor celor care fac curat în cadrul campaniei curăţenia de primăvară. Printre ei şi o elevă de clasa a IV-a.

E un început, dar mulţi şi-au pus deja speranţe în el. E o premieră, cel puţin pentru 2015, dar cei care sunt implicaţi pe subiect, şi nu numai, speră ca astfel de fapte se mai repetă. Mereu şi mereu. Minunea s-a întâmplat în Vlaicu, sâmbătă, la momentul la care „Curăţenia de toamnă” a ajuns şi aici. Angajaţii Primăriei, cei ai firmei de salurbizare stradală şi menajeră, Sc Polaris M Holding, cei care au în concesiune spaţiile verzi din cartier s-au adunat dis-de-dimineaţă pentru a face curat ca la carte pe partea stângă a cartierului Aurel Vlaicu.

Conform programării, pe 30 octombrie a fost prima zi în care echipa deja tradiţionalei Campanii „Curăţenia de toamnă” s-a mutat din Micălaca, zonele 500-700, în Aurel Vlaicu. A fost, însă, pentru prima oară când printre blocurile din cartier, pe alei, acolo unde se mătură, se curăţa spaţiul verde, se adună deşeurile, se făce curăţenie pe platformele gospodăreşti etc. au ieşit şi arădenii să dea o mână de ajutor. Să facă şi ei ordine în faţa blocurilor în care locuiesc. Încântarea autorităţilor a fost cu atât mai mare cu cât printre cei care au decis să asculte îndemnul Primăriei Arad şi să ia parte la curăţenia de toamnă s-a numărat şi o elevă de a IV-a. Şi pentru faptele sale, pentru că şi-a răpit timp din timpul de făcut lecţii sau de joacă pentru a da o mână de ajutor, chiar merită nominalizată: este vorba de Iulia Bălan, elevă în clasa a IV-a la Şcoala Generală Avram Iancu. Zona în care arădenii au pus umărul la treabă este Aleea Tomis.

Unde e echipa?

Vrei şi tu ca oraşul tău să arate mai frumos? Crezi că poţi şi tu da o mână de ajutor autorităţilor în încercarea de a face municipiul să arate mai bine în această toamnă? Pune mâna pe o mătură şi ieşi în faţa imobilului tău. Echipele de la „Curăţenia de toamnă” vor încerca să facă curat ca la carte în oraş până la finele lunii noiembrie şi vor ajunge cel mai probabil şi în zona în care locuieşti.

Iată unde îi puteţi întâlni pe angajaţii Polaris, pe cei ai Gospodăririi Comunale, pe cei de la spaţii verzi etc.: până pe 3 noiembrie în Vlaicu, partea stângă, între 4-7 noiembrie pe Vlaicu, partea dreaptă, pe 9 şi 10 noiembrie în Aradul Nou, pe 11 şi 12 noiembrie în Confecții, între 13 şi 14 noiembrie în Grădiște, pe 16 şi 17 noiembrie în zona străzii 6 Vânători, pe 18 şi 19 noiembrie în zona Romanilor, în perioada 20-24 noiembrie în centru, partea dreapta (zona delimitată de străzile Bulevardul Revoluției, Podgoria, Praporgescu, Polivalentă, Iuliu Maniu, Ineului, Mărțișor, Bihorului), iar între 25-30 noiembrie pe centru, partea stângă (zona delimitată de străzile Banu Mărăcine, A. Șaguna, Kogălniceanu, Dornei, P-ța Arenei, Bd. Revoluției).

Ce lucrări se fac?

Curăţenia de toamnă a început pe 15 octombrie în cartierul Alfa. Ce se întâmplă de-a lungul campaniei? Se efectuează lucrări de întreținere a spațiilor verzi – colectarea și transportul deșeurilor vegetale, toaletări și recepări de arbori și arbuști, repararea mobilierului urban, curățenie pe platformele gospodărești, reparații și întreținere iluminat public, reparații carosabil și marcaje rutiere, verificare/înlocuire indicatoare rutiere, colectare deșeuri DEEE. Arădenii, fie că sunt persoane fizice sau juridice, au fost chemați să participe la aceste acțiuni, alături de angajații societăților comerciale şi ai primăriei. Începutul a fost greu.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor