aradon.ro Web analytics

Minunea din Vlaicu: arădenii au ieşit la curățenie

Reactualizat la:

Minunea din Vlaicu: arădenii au ieşit la curățenie

Reactualizat la:
Mai mulţi locuitori de pe Aleea Tomis au ieşit să dea o mână de ajutor celor care fac curat în cadrul campaniei curăţenia de primăvară. Printre ei şi o elevă de clasa a IV-a.
Scris de Adriana Barbu - Mai mulţi locuitori de pe Aleea Tomis au ieşit să dea o mână de ajutor celor care fac curat în cadrul campaniei curăţenia de primăvară. Printre ei şi o elevă de clasa a IV-a.

E un început, dar mulţi şi-au pus deja speranţe în el. E o premieră, cel puţin pentru 2015, dar cei care sunt implicaţi pe subiect, şi nu numai, speră ca astfel de fapte se mai repetă. Mereu şi mereu. Minunea s-a întâmplat în Vlaicu, sâmbătă, la momentul la care „Curăţenia de toamnă” a ajuns şi aici. Angajaţii Primăriei, cei ai firmei de salurbizare stradală şi menajeră, Sc Polaris M Holding, cei care au în concesiune spaţiile verzi din cartier s-au adunat dis-de-dimineaţă pentru a face curat ca la carte pe partea stângă a cartierului Aurel Vlaicu.

Conform programării, pe 30 octombrie a fost prima zi în care echipa deja tradiţionalei Campanii „Curăţenia de toamnă” s-a mutat din Micălaca, zonele 500-700, în Aurel Vlaicu. A fost, însă, pentru prima oară când printre blocurile din cartier, pe alei, acolo unde se mătură, se curăţa spaţiul verde, se adună deşeurile, se făce curăţenie pe platformele gospodăreşti etc. au ieşit şi arădenii să dea o mână de ajutor. Să facă şi ei ordine în faţa blocurilor în care locuiesc. Încântarea autorităţilor a fost cu atât mai mare cu cât printre cei care au decis să asculte îndemnul Primăriei Arad şi să ia parte la curăţenia de toamnă s-a numărat şi o elevă de a IV-a. Şi pentru faptele sale, pentru că şi-a răpit timp din timpul de făcut lecţii sau de joacă pentru a da o mână de ajutor, chiar merită nominalizată: este vorba de Iulia Bălan, elevă în clasa a IV-a la Şcoala Generală Avram Iancu. Zona în care arădenii au pus umărul la treabă este Aleea Tomis.

Unde e echipa?

Vrei şi tu ca oraşul tău să arate mai frumos? Crezi că poţi şi tu da o mână de ajutor autorităţilor în încercarea de a face municipiul să arate mai bine în această toamnă? Pune mâna pe o mătură şi ieşi în faţa imobilului tău. Echipele de la „Curăţenia de toamnă” vor încerca să facă curat ca la carte în oraş până la finele lunii noiembrie şi vor ajunge cel mai probabil şi în zona în care locuieşti.

Iată unde îi puteţi întâlni pe angajaţii Polaris, pe cei ai Gospodăririi Comunale, pe cei de la spaţii verzi etc.: până pe 3 noiembrie în Vlaicu, partea stângă, între 4-7 noiembrie pe Vlaicu, partea dreaptă, pe 9 şi 10 noiembrie în Aradul Nou, pe 11 şi 12 noiembrie în Confecții, între 13 şi 14 noiembrie în Grădiște, pe 16 şi 17 noiembrie în zona străzii 6 Vânători, pe 18 şi 19 noiembrie în zona Romanilor, în perioada 20-24 noiembrie în centru, partea dreapta (zona delimitată de străzile Bulevardul Revoluției, Podgoria, Praporgescu, Polivalentă, Iuliu Maniu, Ineului, Mărțișor, Bihorului), iar între 25-30 noiembrie pe centru, partea stângă (zona delimitată de străzile Banu Mărăcine, A. Șaguna, Kogălniceanu, Dornei, P-ța Arenei, Bd. Revoluției).

Ce lucrări se fac?

Curăţenia de toamnă a început pe 15 octombrie în cartierul Alfa. Ce se întâmplă de-a lungul campaniei? Se efectuează lucrări de întreținere a spațiilor verzi – colectarea și transportul deșeurilor vegetale, toaletări și recepări de arbori și arbuști, repararea mobilierului urban, curățenie pe platformele gospodărești, reparații și întreținere iluminat public, reparații carosabil și marcaje rutiere, verificare/înlocuire indicatoare rutiere, colectare deșeuri DEEE. Arădenii, fie că sunt persoane fizice sau juridice, au fost chemați să participe la aceste acțiuni, alături de angajații societăților comerciale şi ai primăriei. Începutul a fost greu.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Mapamond

  CNN: SUA în prag de război civil. Protestele violente continuă. Starea de asediu, instituită în mai multe oraşe din ţară
  Proteste violente au loc în zeci de oraşe din Statele Unite, după moartea lui George Floyd. Cazul bărbatului de culoare care şi-a pierdut viaţa în timp ce era imobilizat brutal de agenţi de poliţie din Minneapolis, Minnesota a strârnit reacţii puternice.

  România

  Programare pentru a merge la terase. Ce reguli trebuie respectate de la 1 iunie la terase
  De luni, românii vor putea merge din nou la terase. Noile reguli, publicate în Monitorul Oficial, spun că limita este de 4 persoane, cu excepţia membrilor aceleiaşi familii care locuiesc împreună. Clienţii teraselor nu au voie să transfere meniurile ori solniţa cu sare. Angajaţii trebuie să asigure dezinfectarea acestora după fiecare utilizare. 1

  Local

  Ignoraţi şi batjocoriţi pe banii lor!
  Compania de Transport Public Arad, cu acordul Primăriei, sfidează doleanţele arădenilor, impunând un program de circulaţie al tramvaielor şi autobuzelor care poate fi încadrat, fără probleme, la articolul 352 Cod Penal: zădărnicirea combaterii bolilor! 18

  Mapamond

  VIDEO LIVE: SpaceX in colaborare cu NASA se pregătesc de o nouă lansare a navei Crew Dragon către Staţia Spaţială Internaţională, la ora 22
  SpaceX şi NASA incearcă o a doua tentaivă de lansare a navei Crew Dragon. Miercuri, lansarea misiunii Demo-2 a fost amânată din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Urmăriți aici transmisiunea LIVE.

  Local

  Curtea de Apel Timișoara a amânat apelul lui Mârza pentru sfârșitul lunii iunie
  3

  Local

  Doar 41 de persoane au mai rămas în centrele de carantină din județul Arad
  1.349 de persoane au încheiat astăzi perioada de carantină de 14 zile, în județul Arad. Astfel, în centrele din carantină din județul nostru au mai rămas doar 41 de persoane. 2

  ARADON Sport local

  Performanțe ale sportului arădean în luna mai (II)
  Sportul arădean este momentan blocat din cauza pandemiei de coronavirus. Vă propunem continuarea materialului despre o parte din performanțele sportului arădean din luna mai, cele realizate în perioada 2006-2020, după ce săptămâna trecută am făcut o incursiune în perioada 1990-2005.

  Local

  Inspectoratul Școlar a împărțit măști școlilor 
  De la sediul Inspectoratului Școlar Județean Arad au fost distribuite măști de protecție tuturor unităților de învățământ în care se organizează, începând din 2 iunie, pregătire în vederea examenelor de bacalaureat și evaluare națională. 2

  Local

  Un singur nou caz de infectare cu SARS-CoV-2 la Arad
  Un singur caz de infectare cu SARS-CoV-2 a fost înregistrat la Arad de la ultima informare a Grupului de Comunicare Strategică, de vineri. 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.