Mişcare şi zâmbete pentru elevii arădeni

De Dan Lazar
Reactualizat la:
Mişcare şi zâmbete pentru elevii arădeni
Vremea superbă, dar și oportunitatea de a face sport, a adunat mulți arădeni curioși, sâmbăta trecută, în fața Primăriei.

În organizarea Primăriei Arad, Centrului Municipal de Cultură Arad, Direcției Județene pentru Sport și Tineret și Inspectoratului Școlar Județean, s-a desfășurat a III-a ediție a competiției „Aradul, în mișcare”, una care și anul acesta a oferit multe lucruri atractive pentru cei mici, dar și pentru părinții lor și poate cel mai important lucru, a oferit multe premii celor care au avut curajul să se întreacă în probele pregătite de către organizatori, în frunte cu profesorul Gabriel Iazbinscky. Cele mai atractive s-au dovedit a fi atelierul de tras la țintă cu arcul, mini golf-ul și concursul de role, dar nici celelalte ateliere nu au fost ocolite, dat fiind faptul că s-a oferit în cadrul unei tombole câte 100 de lei unui băiat și unei fete – Iosup Mădălina și Rotariu Alexandru – pentru parcurgerea tuturor atelierelor.

„Csiky” – prima la „Arad, mobilizează-te”

Au fost doar primele premii. De fapt cu începere de la ora 13.00 a venit avalanșa de premii pentru că în cadrul evenimentului au fost premiate școlile participante și la proiectul „Arad, mobilizează-te”. Fiecare școală a primit 15 mingi și premii din partea partenerilor. Colegiul ”Csiky Gergely”, echipa campioană a intrat în posesia medaliilor și a cupei mult râvnite.

Aruncări la coş

Au fost premiați toți copii care au participat pe parcursul anului la competiția, „Mobilizează-te! Și tu poți fi campion!”. La meciurile susținute de echipa de baschet Univ. Goldiș ICIM Arad aceștia s-au întrecut la concursul de aruncări libere. Apoi, între școli a avut loc un mini campionat în care Şc. Gim. „Caius Iacob” și CN „Preparandia-Dimitrie Țichindeal” au ieșit victorioase.

A mai avut loc o competiție interesantă pe platoul din fața Primăriei. În timp ce la un panou se derula campionatul de streetball, unul care a adus din nou meciuri interesante între echipele înscrise, 14 în total, la celălalt panou s-a dat o luptă acerbă pentru 20 de mingi de baschet. Timp de trei ore s-a aruncat la coș, în competiție implicându-se și părinții elevilor, în final primii au fost reprezentanții „Peda”, care au înscris 185 de puncte urmați la mare distanță de cei de la Liceul de Artă „Sabin Drăgoi” cu 125 de puncte.

„Aradul în mişcare”

După premierea baschetbaliștilor a venit momentul premierii participanților la „Aradul în mișcare”. Leac Laurian, Sabău Patrick, Dumitriu Diana, Dudaș Miriam fiind doar câțiva dintre câștigătorii care au primit bineînțeles medaliile, diplomele și ce li s-a cuvenit pentru participare.

„Concluzionând cele întâmplate putem spune că a fost un eveniment deosebit în care zâmbetul nu a lipsit de pe buzele copiilor, aproximativ 350 la număr, dar nici lacrimile la câțiva copii care nu au fost mulțumiți de locul ocupat în clasament. O șansă de corectare pentru aceștia… poate anul viitor pentru că și anul viitor, cu siguranță va fi «Aradul în mișcare!»”, ne-a declarat prof. Gabriel Iazbinscky, care aduce mulțumiri tuturor partenerilor evenimentului.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !