Mobilizare de forțe (din nou) pentru a “curăța” Micălaca de boschetari

De Ioana Costas
Reactualizat la:
23Comentarii
Mobilizare de forțe (din nou) pentru a “curăța” Micălaca de boschetari
© Imagini din timpul curățeniei Foto: J.A.
Cartierul Micălaca pur și simplu nu poate scăpa de boschetari. Vorbim despre zona dintre Maranata și Gemi, mai exact despre pasajele de sub calea ferată – acolo unde se aciuează oamenii străzii.

Preferă acele zone pentru că mai fac un leu când “dirijează” trecerea mașinilor pe sub acele pasaje. Și mai preferă acele zone dintr-un motiv: țevile de termoficare care sunt calde. Acolo își stabilesc locația: țevile sunt calde, iar “jungla” verde care a răsărit în acea zonă îi “protejează” de ochii “vigilenți” ai celor care trebuie să curețe acea zonă. Este vorba despre compania CFR.

Niciuna dintre cele două companii nu par să știe că acele zone sunt sub “jurisdicția” lor. Și atunci sunt chemații alții să curețe în locul lor. Așa s-a întâmplat și sâmbătă dimineață când polițiștii de la Secția de Poliție din Micălaca, muncitorii de la Polaris M Holding și polițiștii locali au fost chemați să curețe zona, să dezafecteze construcțiile improvizate, să-i identifice pe cei care “locuiesc” acolo și să-i trimită la domiciliile lor.

O duzină de construcții de cartoane au fost dezafectate și kilograme întregi de gunoaie au adunat cei de la Polaris M Holding din zonele în care își duceau traiul boschetarii. “Am fost solicitați să intervenim la dezafectarea adăposturilor ilegale din cartierul Micălaca din zonele de sub pasajele CFR, zone pe care ar trebuie să le administreze Regionala CFR Timișoara. Situația nu e singulară deoarece în fiecare lună se întâmplă același lucru, iar cei de la Regionala CFR Timișoara nu reacționează. Noi am răspuns și de data aceasta – ca și în trecut – apelului autorităților”, a punctat directorul Polaris M Holding Arad, Ciprian Tripa.

olițiștii Secției Micălaca au identificat 12 persoane care locuiau acolo. “În urma acțiunii de sâmbătă dimineața am identificat 12 persoane din diferite colțuri ale țării: Maramureș, Moldova, dar și două persoane din Păuliș”, a declarat comisarul Mârza din cadrul Secției de Poliție Micălaca. De asemenea, polițiștii au identificat, printre cele 12 persoane, un bărbat despre care locuitorii din zonă au reclamat în repetate rânduri că este agresiv.

Momentan, zona – care era un adevărat focar de infecție – a fost curățată. Cât va dura, vom vedea.

7 1 2 3 4 5 623Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor