Modernizari in Piata Mica

De Diana Dutu
1Comentariu
Schimbarea acoperişului gheretelor, „pe ultima sută” FOTO: D.D.
Schimbarea acoperişului gheretelor, „pe ultima sută” FOTO: D.D.
Acoperişul gheretelor dinspre spital a fost schimbat. Sectorul de flori se va transforma în… hală.

ARAD. Trei luni de lucrări de modernizare în Piaţa Mihai Viteazu din Arad. Au început în iulie şi se vor finaliza la sfârşitul lui septembrie 2013. „E vorba de modernizarea sectorului de flori – lucrare care include închiderea acestui sector şi climatizarea lui – şi modificarea acoperişului la gheretele dinspre Spitalul Municipal. În plus, la colţul pieţei va fi amenajat un post de transformare electric, care va asigura alimentarea cu energie electrică a consumatorilor din nou creata hală cu flori. Valoarea totală a acestor lucrări se ridică la 650.000 de lei, finanţarea fiind asigurată din surse proprii” – precizează Stelian Nistor, director general al SC Târguri, Oboare Pieţe SA Arad.

În prezent, se lucrează la schimbarea acoperişului gheretelor, această etapă apropiindu-se de final. În ceea ce priveşte zidurile înălţate la capetele gheretelor, ziduri care pe unii îi trimit cu gândul la ideea de mansardare, am aflat că nu e vorba decât de „elemente de design arhitectural, care au fost introduse de proiectant pentru ca să se încadreze în peisajul arhitectural din zonă”. În scurt timp, vor începe şi lucrările pentru închiderea sectorului de flori.

„Am pavat, am făcut canalizarea, am modernizat hala agro-alimentară… facem tot ce se poate pentru a îmbunătăţi condiţiile din Piaţa Mică. Iniţial, piaţa a fost gândită să funcţioneze ca un spaţiu deschis, dar, în prezent, când schimbările climatice ne-au adus temperaturi foarte ridicate pe timpul verii, trebuie să ne adaptăm, să regândim funcţionarea pieţei, să închidem anumite sectoare şi să le climatizăm” – spune directorul TOP, Stelian Nistor.

Stelian Nistor: Finanţarea lucrărilor este asigurată din surse proprii1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor