Modificari la inregistrarea in scopuri de TVA

De JA-A.P.
Modificari la inregistrarea in scopuri de TVA
ARAD. Potrivit modificărilor aduse prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 125/2011, prevederilor art. 152 alin. (7) din Legea nr. 571/2003, privind Codul fiscal, persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 care în cursul anului calendaristic precedent nu au depăşit plafonul de scutire pentru întreprinderi mici prevăzut la art. 152 alin. (1) sau după caz, plafonul determinat conform alin.(5) al art. 152 din Codul fiscal, pot solicita scoaterea din evidenţa persoanelor înregistrate în scopuri de TVA.

„Plafonul de scutire este de 35.000 euro, al cărui echivalent în lei se stabileşte la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Naţională a României la data aderării şi se rotunjeşte la următoarea mie, respectiv de 119.000 lei”, menţionează Călin Arusti, purtător de cuvânt al DGFP Arad.

Solicitarea se poate depune la organele fiscale competente între data de 1 şi 10 a fiecărei luni următoare perioadei fiscale aplicate de persoana impozabilă, în conformitate cu prevederile art. 1561 din Codul fiscal. Anularea va fi valabilă de la data comunicării deciziei privind anularea înregistrării în scopuri de TVA.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !