Modificări la înscrierea copiilor în învățământul primar

De Monica Ardelean
Modificări la înscrierea copiilor în învățământul primar
A fost anulată posibilitatea de a începe școala direct în clasa I.

Una din modificările propuse în acest este obligativitatea înscrierii copiilor care împlinesc 7 ani în anul 2016 în clasa pregătitoare fără a mai exista opțiunea înscrierii direct în clasa I, pe baza unei evaluări psihologice. Din anul școlar 2016-2017, pentru toți elevii școala va începe cu clasa pregătitoare.

Calendarul înscrierii

Conform proiectului de metodologie (Cap.V, art. 13), înscrierea în învăţământul primar va avea loc în perioada 29 februarie – 18 martie 2016 la sediul unităţilor de învăţământ sau prin completarea online a unei cereri tip de înscriere, urmând ca cererea să fie validată la unitatea de învăţământ unde se doreşte înscrierea.

În perioada 22 februarie – 4 martie 2016, în unităţile de învăţământ preşcolar vor avea loc întâlniri de informare şi consiliere a părinţilor copiilor din grădiniţe cu privire la înscrierea în învăţământul primar în anul şcolar 2016 – 2017.

În perioada 24 februarie – 3 martie 2016, în fiecare unitate şcolară cu nivel de învăţământ primar se va organiza “Ziua porţilor deschise”, zi în care părinţii, copiii şi alte persoane interesate pot vizita spaţiile dedicate claselor pregătitoare şi pot purta discuţii cu personalul didactic din unitatea de învăţământ.

În perioada 23 februarie – 16 martie 2016, are loc evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomatică a copiilor care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2016 şi optează pentru înscrierea în clasa pregătitoare.

Evaluare obligatorie

Ca şi în anii anteriori, părinţii, ai căror copii împlinesc 6 ani până la 31 august 2016 inclusiv, au obligaţia de a înscrie copiii în învăţământul primar în clasa pregătitoare, în conformitate cu Legea Educaţiei Naţionale 1/2011. Părinţii, ai căror copii implinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2016, pot să îşi înscrie copiii în clasa pregătitoare dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare.

„Vom reveni cu detalii şi informaţii în momentul în care va apărea forma finală a Metodologiei de înscriere a copiilor în învăţământul primar, pentru anul şcolar 2016-2017 şi a Calendarului specific” a precizat purtătorul de cuvânt al IȘJ Arad, Laura Nădăban.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !