Muncim pentru doar 3 euro!

De Andreea Pintea
8Comentarii
Muncim pentru doar 3 euro!
Arădenii sunt plătiţi, sub media naţională, cu aproximativ 3 euro pentru fiecare oră de muncă.

Plata muncii din Arad nu se ridică la nivelul mediu din ţară, judeţul nostru fiind în continuare codaş în ceea ce priveşte câştigul salarial mediu net. Nu mai este o surpriză pentru nimeni că în Bucureşti, Cluj, Sibiu sau chiar Timiş câştigurile salariale sunt mult mai mari decât în Arad, explicaţia fiind că în oraşele mai mari şi costul vieţii este mai ridicat. Totuşi, arădenii câştigă în medie doar 3 euro pentru o oră de muncă, în condiţiile în care chiar şi în Iaşi, Galaţi sau Argeş munca este mai bine remunerată.

Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică în luna iunie românii câştigau aproximativ 2.380 lei, adică în jur de 530 euro. Care era situaţia în Arad? Ei bine, arădenii au încasat, în medie, 2.147 lei pentru cele 20 de zile muncite în iunie, cu circa 30 lei mai mult decât în luna mai. Astfel că, faţă de media naţională arădenii sunt plătiţi cu 200 lei mai puţin.

În ceea ce privesc domeniile de activitate, cele mai mari salarii din Arad sunt în agricultură, vânătoare şi servicii anexe, silvicultură şi pescuit – 2.396 lei, în timp ce arădenii care muncesc în industrie şi construcţii au avut un salariu mediu de 2.275 lei, iar cei din servicii au avut cele mai mici venituri – 1.956 lei.

Potrivit datelor publicate în această primăvară, în Europa se câştiga în medie 10 euro pentru o oră de muncă, adică de 3 ori mai mult decât în România. Cele mai mari venituri salariale medii sunt în Luxemburg – 3.109 euro/lună, Danemarca 3.095 euro/lună şi Finlanda – 2.509 euro/lună.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor