Municipalitatea va demola Piaţa Soarelui din Micălaca

De Diana Dutu
6Comentarii
Municipalitatea va demola Piaţa Soarelui din Micălaca
© Piaţa va fi făcută una cu pământul FOTO: V.G.
În termen de cinci luni, toate construcţiile de pe amplasament vor fi dezafectate, păstrându-se doar platforma de beton.

Pe vremuri a avut mare succes la arădenii care voiau să îşi cumpere… de toate la preţuri rezonabile. Cine nu a fost vreodată în Piaţa Soarelui? Cine nu şi-a luat ceva de la comercianţii care te ofertau cu marfa lor variată? Dar afacerile s-au dovedit a fi neprofitabile pe termen lung. Aşa că, la un moment dat, s-au închis. Încercările repetate de revitalizare a comerţului din Piaţa Soarelui au fost sortite eşecului. De câţiva ani, spaţiul din zona Micălaca 500 arată dezolant. La începutul primăverii 2017, a început dezafectarea structurilor vechi de pe amplasament. Acum, Primăria plănuieşte demolarea tuturor construcţiilor din Piaţa Soarelui. Consilierii locali municipali au aprobat Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţii (DALI) şi indicatorii tehnico-economici pentru lucrările de demolare. Primăria ar urma să plătească 335.814 lei (cu TVA) pentru investiţia care ar urma să se întindă pe o perioadă de cinci luni. În final, va rămâne doar platforma de beton pe care cândva a fost Piaţa Soarelui… Delimitată de străzile Pășunii, Vrancei și Voinicilor, Piaţa Soarelui se întinde pe o suprafaţă de 6.800 de metri pătraţi. Pe 3.222 de metri pătraţi din această parcelă se află construcţii cu regim de înălţime „parter” aflate în proprietatea publică a Municipiului Arad. E vorba de structuri izolate din beton prefabricat pentru susţinerea panourilor solare şi de hala realizată din structură din beton prefabricat pentru susţinerea învelitorii formată parţial din panouri solare pe o parte şi sticlă securizată pe alta.

Lucrările

Potrivit proiectantului care a întocmit DALI pentru obiectivul de investiţie „Demolare construcții amplasate în Piața Solară”, aici se vor executa următoarele lucrări: demolarea construcţiilor din beton, demolarea tuturor anexelor, dezafectarea reţelelor tehnologice, demolarea împrejmuirilor interioare, transportul molozului către spaţii special amenajate (altele decât la groapa de gunoi autorizată ASA) şi predarea materialului valorificabil reprezentanţilor autorităţii locale.

Durata de execuţie a proiectului conform graficului propus de către proiectant este de 5 luni. Finanţarea acestui obiectiv de investiţii
se va face din fonduri ale bugetului general şi alte surse atrase în condițiile legii.

Ce va fi?

Potrivit Primăriei, prin demolarea construcţiilor din Piaţa Soarelui se are în vedere „revalorificarea potenţialului acestei zone”. Ce presupune această „revalorificare”, nu se precizează. Dar sunt voci care vorbesc despre construirea unei parcări supraetajate pe suprafaţa ce va fi eliberată.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor