NE PASĂ DE BURSĂ (P)

Reactualizat la:
Comandat de ALDE Arad, Executat de ALDE Arad- Comunicare, Cod AEP11160008
Comandat de ALDE Arad, Executat de ALDE Arad- Comunicare, Cod AEP11160008
Despre Bursa de Valori se vorbește mult de ani de zile, totuși se face mult prea puțin sau deloc. Chiar dacă în toate țările europene dezvoltate, dar și în cele emergente, Bursa reprezintă un veritabil motor pentru economie, respectiv un barometru al sănătății acesteia, în România ea continuă să fie, pe nedrept, o cenușăreasă. Clasa politică aflată acum la conducerea țării nu s-a aplecat nici ea asupra problemelor Bursei de Valori, neglijându-le cu desăvârșire.

’’Piața de capital, din păcate, înseamnă pentru mulți o nebuloasă. Nu mă refer aici exclusiv la oamenii obișnuiți ci și la oamenii de afaceri care ar trebui să fie mai bine informați asupra mecanismelor bursiere. O impresie complet greșită, conform căreia Bursa ar fi asemănătoare unui joc de noroc, îndepărtează omul de rând dar și întreprinzătorul de succes de posibilitatea unor investiții profitabile și solide, pe termen lung’’ – declară Florin Galiș, președintele organizației municipale ALDE Arad, candidat la alegerile parlamentare pentru Senat.

În acest context, ALDE va dovedi că este singurul partid căruia îi pasă realmente de Bursa românească. Revitalizarea acesteia va fi obținută printr-o serie de măsuri menite să îi redea atracția de dinaintea crizei din 2007.

’’În primul rând, vom pune accentul pe educația financiar-bursieră, pentru a conștientiza populația, prin intermediul mijloacelor de comunicare în masă, asupra avantajelor investițiilor pe piața de capital într-un moment în care dobânzile bancare tind să fie real negative. Ne propunem chiar să reducem impozitarea aplicată tranzacțiilor bursiere, tocmai pentru a crește lichiditatea în piață și a-i recâștiga pe investitori. În paralel, vom face toate demersurile pentru a aduce în ringul bursier emitenți noi sau aflați de prea multă vreme în așteptare. Pachete de acțiuni la companii precum Hidroelectrica și Salrom, la care Statul este majoritar, își vor face apariția pe Bursă în 2017’’ – menționează candidatul ALDE Arad.

FB. Florin Galiș https://www.facebook.com/florin.galis.16?fref=ts