Noroiul stăpânește în Aradul Nou

De Valentin Goran
Reactualizat la:
7Comentarii
Locuitorii sunt disperați de „uitarea” autorităților FOTO: V.G.​
Locuitorii sunt disperați de „uitarea” autorităților FOTO: V.G.​
Peste 50 de familii ce locuiesc pe cinci străzi vecine cu strada Spartacus, roagă Primăria Municipiului Arad să îi asculte.

De la Revoluția din Decembrie 1989, adică de mai bine de 26 de ani, străzile lor nu au mai văzut asfalt. Nu o spunem noi ci chiar arădenii ce locuiesc aici. Asta, deși zona în care locuiesc este centrală și mai mult, plătesc impozite mari, adică pentru zona A. La cel mai mic picur de ploaie, străzile devin ulițe din care nu lipsesc bălțile, noroaiele și mizeria. Este vorba despre 50 de familii care locuiesc în cartierul Aradul Nou, pe străzile Vasile Pârvan, Ilie Minea, Nicolae Densușianu, Vasile Bogrea și Corabiei și care vor ca civilizația să ajungă și la ei pe stradă.
Oamenii revoltați ne-au contactat pe adresa redacției și ne-au cerut să ne deplasăm în această zonă să vedem minunea cu ochii noștrii. Am văzut-o și putem spune că băltoacele și noroiul erau acolo, deși nu plouase de câteva zile bune. Practic în momentul în care intri pe strada Vasile Pârvan și înaintezi, toate străzile care pleacă din aceasta sunt guvernate de mizerie.

Cer edilului să-și țină promisiunea

„De mai bine de 25 de ani pe aceste străduțe, care e drept că sunt mici nu a mai fost turnat asfalt. Între timp a fost trasă apa, gazul și a fost făcută canalizarea. În urmă cu trei luni primarul Gheorghe Falcă, ne-a promis atât nouă, arădenilor de aici cât și la televizor că se va ocupa de noi. Nimic. Probabil la primărie aceste străduțe figurează ca și făcute că altfel nu ne putem explica cum în aproape trei decenii nimeni nu s-a gândit să ne reabiliteze și nouă străzile măcar odată. Vă rugăm să ne ajutați și pe noi că taxe mari plătim. Pentru ce oare?”, ridică problema Vasile Pintilie și Palfi Adrian, arădeni ce locuiesc pe strada Vasile Pârvan. Un alt arădean, tot de pe aceeași stradă, Mercea Ioan, ne spune că „Nu mai putem cu mizeria asta. La un moment dat, ne-am coalizat toți locuitorii din zonă, am strâns bani și am turnat nisip pe stradă ca să putem intra cu mașinile la casele noastre. Normal că nu a ținut mult. Până la urmă aici trăim aproximativ 50 de familii și cu toții până ajungem în oraș ne umplem de noroaie la fiecare ploaie”.

Fără răspuns

Am contactat reprezentanții Palatului Administrativ de mai multe ori pentru a putea oferi un răspuns concret cititorilor noștri. Răspunsul nu a mai venit. Am decis să scriem, poate așa va afla și municipalitatea despre problema celor 50 de familii din Aradul Nou. Despre cum se trăiește în Aradului secolului XXI la fel ca în Evul Mediu, printre noroaie și băltoace.

Locuitorii sunt disperați de „uitarea” autorităților FOTO:V.G.​7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor