Noul sediu al IŞJ Arad, inaugurat în prezența Ministrului Educației

De Eugen Rogojan
19Comentarii
Noul sediu al IŞJ Arad, inaugurat în prezența Ministrului Educației
© FOTO: Aradon.ro
Ceremonia de inaugurare a noului sediu al Inspectoratului Școlar Județean Arad, de pe strada Corneliu Coposu, a început la ora 11, în prezența mai multor oficialități locale și naționale.

Noul sediu al Inspectoratului Școlar Județean Arad (IŞJ Arad) a fost inaugurat astăzi, 11 mai 2017, în prezența reprezentanților IŞJ, ai Primăriei Municipiului, ai diferitelor culte religioase din oraș, dar și în prezența lui Pavel Năstase, Ministrul Educației Naționale.

Ceremonia a început cu intonarea Imnului Național, de către Roxana Suciu, elevă a Colegiului de Arte “Sabin Drăgoi”. Inspectorul General al IŞJ Arad, Claudius Mladin, a luat cuvântul, mulțumind atât auditoriului pentru prezență, cât și instituțiilor centrale pentru finanțarea construirii noului sediu al Inspectoratului. Acestuia i-a urmat Pavel Năstase, Ministrul Educației Naționale. Ministrul, în discursul său, a lansat promisiunea că instituția pe care o conduce va finanța în continuare construirea noului Palat al Copiilor din Arad, mulțumind totodată și instituțiilor ce conduc orașul, pentru buna colaborare avută cu Ministerul.

Tăierea panglicii
Înaltpreasfințitul Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, a cuvântat mulțumind ministrului atât pentru „construirea noii case a învățământului arădean”, cât și pentru faptul că religiile sunt atât de prezente în școli, „în special prin ora de religie”.

După momentul tăierii panglicii, în holul principal al noului sediu s-a desfășurat slujba de sfințire a noului edificiu. În încheierea ceremoniei de inaugurare, a fost servit un pahar de șampanie de către toți cei prezenți, pe fundal de muzică clasică, momentul fiind urmat de vizitarea noului sediu de către cei prezenți, în frunte cu Pavel Năstase, Ministrul Educației Naționale.

Conferința și ședința de lucru
După încheierea ceremoniei de inaugurare a sediului, într-una din sălile de ședință ale IȘJ Arad a avut loc o conferință de presă susținută de Claudius Mladin și Pavel Năstase. În cadrul acesteia s-au discutat atât problemele educației pe plan local, cât și cele de pe plan național.

Odată finalizată întâlnirea cu presa, Ministrul Educației, prof. univ. dr. Pavel Năstase s-a îndreptat către o altă sală de ședințe unde s-a desfășurat o întâlnire de lucru cu inspectorii școlari generali din județele Arad, Alba, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Satu Mare, Sibiu și Timiș. Șederea Ministrului în Arad va continua cu vizite la cele două instituții de învățământ superior din municipiu.

Obiectivul și valoarea investițiilor
Obiectivul de investiție „Clădire nouă pentru Palatul Copiilor și Inspectoratul Școlar Județean Arad” a fost finanțat de către Guvernul României, prin Ministerul Educației Naționale, construcția începând acum aproape un deceniu. Valoarea totală a proiectului se ridică la peste 30 de milioane de Lei, susținută în totalitate de către Minister. Întregul complex cuprinde clădirea IȘJ, clădirea Palatului Copiilor și o anexă.

Clădirea Inspectoratului, respectiv anexa, au costat în total aproximativ 12 milioane de lei. Având parter și două etaje, edificiul inspectoratului are o suprafață desfășurată de 1.780 metri pătrați. La parter și etajul întâi se regăsesc 19 birouri, etajul secund fiind prevăzut cu cinci camere de cazare pentru două persoane fiecare.

Palatul Copiilor, încotro?
În momentul de față, în jur de doar 30% din lucrările la Palatul Copiilor sunt realizate, costul acestor lucrări ridicându-se până în prezent la aproximativ 5,6 milioane lei. Conform informațiilor oferite de IȘJ Arad, pentru finalizarea lucrărilor la această clădire mai este necesară suma de 12,5 milioane de Lei, bani ce vor veni de la Ministerul Educației.

Clădirea se va întinde pe aproape cinci mii de metri pătrați, fiind o construcție tip parter și un etaj, cu subsol tehnic general. 32 de cercuri specifice activităților Palatului Cultural vor fi găzduite de clădire, ce a fost proiectată pentru a asigura desfășurarea activităților pentru aproape trei mii de copii. Pe lângă vestiarele, grupurile sanitare, depozitele și birourile de care va dispune clădirea, în cadrul viitorului Palat al Copiilor se va regăsi și o sală de spectacole.

Fără termen
Când va fi gata, nici Inspectorul General al IȘJ Arad, Claudius Mladin, nici Ministrul Educației Naționale, Pavel Năstase, nu au știut să ne spună.19Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor