Noul tratament ortopedic disponibil în Arad – Infiltrații cu plasmă îmbogățită cu trombocite (PRP)

Reactualizat la:
Noul tratament ortopedic disponibil în Arad – Infiltrații cu plasmă îmbogățită cu trombocite (PRP)
ADVERTORIAL. Infiltrațiile cu plasmă îmbogățită cu trombocite (PRP) reprezintă o procedură biologică de ultimă generație pentru tratamentul afecțiunilor articulare. Acest tratament este disponibil la MedLife Genesys și este realizat de dr. Bordea Robert, medic specialist ortopedie și traumatologie.

Ce sunt infiltrațiile cu plasmă îmbogățită cu trombocite (PRP)?

PRP reprezintă un tratament non-chirurgical de vindecare, folosit în foarte multe domenii, inclusiv în ortopedie și în medicină sportivă. PRP implică sângele propriu al pacientului, recoltat cu ajutorul unui kit special, modificat prin centrifugare cu scopul de a produce mega doze de „ingrediente” necesare procesului de vindecare, care sunt stocate în trombocitele noastre. Apoi, plasma îmbogățită cu trombocite este injectată în regiunea afectată (fie la nivelul unui tendon, fie la nivelul unei articulații), pentru a stimula regenerarea și a spori procesul de vindecare al țesutului afectat. Trombocitele eliberează factori de creștere, inducând un proces biologic de reparare a țesuturilor, imposibil de reprodus prin alte metode.

Dr. Bordea Robert ne spune că infiltrația cu PRP (plasma îmbogățită cu trombocite) acționează conform sistemului natural de vindecare al organismului. Avantajul este dat de concentrația foarte mare de trombocite, care odată injectate eliberează factori de creștere, ce inițiază și amplifică procesul de vindecare.

Ce afecțiuni pot fi tratate cu PRP?

Infiltrațiile cu plasmă îmbogățită cu trombocite se pretează în special în cazul afecțiunilor articulare cronice, al pacienților care au suferit un traumatism sportiv sau un accident, dar și pentru recuperarea mai rapidă post-operatorie.

Mai jos, o listă a afecțiunilor ortopedice pentru care sunt indicate infiltrațiile PRP:

UMĂR: tendinită / ruptura coafei ms. rotatori, bursita subacromială, tendinită ms. biceps brahial, leziune SLAP, artrită, artroză.

COT: epicondilita laterală / medială, tenosinovită, artroză.

ȘOLD: sindromul tractului iliotibial, tendinită ms psoas, tendinită trohanteriană, leziuni de labrum, artrită sacro-iliacă (sacroileita).

GENUNCHI: tendinită rotuliană, sindromul tractului iliotibial la bicicliști, tendinită hamstring, artroză, ruptură LIA, LIP, menisc (postoperator).

GLEZNĂ: tendinită achileană, peronieră, plantară, tibială posterioară, artroză.

Domnul dr. Bordea spune că infiltrațiile cu plasmă îmbogățită cu trombocite sunt minim invazive, durează aproximativ 30 de minute, iar pacientul poate reveni imediat la programul său normal.

Programează-te pentru tratament apelând 0257 960