Nu a fost accident. A fost sinucidere pe Arad-Oradea!

De Alin Gherasim
Reactualizat la:
57Comentarii
Nu a fost accident. A fost sinucidere pe Arad-Oradea!
© FOTO: V.O.
Par tot mai credibile informaţiile potrivit cărora tânărul care a provocat tragedia de pe Arad-Oradea s-ar fi sinucis.

Se pare că a hotărât să îşi încheie socotelile cu viaţa. Dar problema cea mai mare este că, pe lângă că s-a omorât, a mai tras cu el o persoană. Este vorba despre tânărul de 27 de ani din Curtici, care a provocat accidentul mortal din apropierea localităţii Zimandul Nou, accident care a avut loc miercuri seara. Poliţiştii rutieri care au efectuat cercetările au stabilit că Andrei Lucian Crişean, de 27 de ani, circula cu viteză uriaşă pe şosea. Pe o porţiune de drum drept, a virat stânga de volan şi a intrat pe contrasens, ciocnindu-se frontal cu o camionetă condusă regulamentar de un bărbat de 67 de ani din judeţul Timiş.

Consecinţele au fost groaznice. Atât tânărul de 27 de ani, cât şi celălalt şofer au murit pe loc. Dar se pare că această tragedie are în spate o poveste cu condamnări, cu furturi şi cu flagrante, poveste care tinde să dea dreptate celor care spun că Andrei Lucian Crişean s-ar fi sinucis. În luna decembrie a anului 2015, ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, în colaborare cu poliţiştii Secţiei 1 Vlaicu au organizat un flagrant, surprinzând mai multe persoane care furau role de cupru din incinta unei fabrici din Zona Industrială Vest Arad. Cine au fost inculpaţii la acea vreme? „În urma probatoriului administrat în cauză a rezultat faptul că în noaptea de 2 spre 3 decembrie 2015, potrivit unei înţelegeri anterioare, inculpatul Hudrea Tănase Virgil – administrator la inculpatul SC Virgoa Eurotransport SRL – însoţit de inculpatul Hudrea Marian Virgil, s-au deplasat în Zona Industrială Vest a Municipiului Arad, la sediul persoanei vătămate/părţii civile, cu o autoutilitară pentru a efectua un transport internaţional de bobine cu fir din cupru conform unui contract de transport. La sediul persoanei vătămate, cu ajutorul unui motostivuitor, mijlocul de transport al inculpaţilor a fost încărcat de inculpatul Costea Daniel – în calitate de angajat al societăţii civile păgubite – care, însă, a încărcat un număr de 54 bobine (în valoare totală de 110.400,72 lei fără TVA) în plus faţă de comanda prevăzută în documentele de transport. Totodată, pentru facilitarea sustragerii acestor bunuri, inculpatul Crişean Andrei Lucian i-a remis unui angajat al firmei de pază suma de 4.600 lei – acesta din urmă având şi calitatea de denunţător”, spuneau procurorii în ianuarie 2016. Atenţie, Andrei Lucian Crişean a fost cel care a dat mită paznicului fabricii. De aici, justiţia şi-a urmat cursul. Crişean a primit cea mai mare pedeapsă dintre toţi, fiind condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare. Trebuie precizat că toţi ceilalţi inculpaţi au fost condamnaţi la închisoare cu executare, la perioade cuprinse între 2 ani şi 2 ani şi 4 luni de închisoare.

A venit ziua fatidică

Toţi inculpaţii din dosarul judecat la Tribunalul Arad au încercat să îşi reducă pedepsele la Curtea de Apel Timişoara. Avocaţii hoţilor au înaintat apel faţă de sentinţele emise de instanţa arădeană. După două amânări ale cauzei şi alte două amânări ale pronunţării, judecătorii Curţii de Apel au emis şi sentinţa definitivă. „Respinge ca nefondate apelurile declarate de inculpaţii Crişean Andrei Lucian, Hudrea Tănase Virgil, Hudrea Marian Virgil şi Costea Daniel împotriva sentinţei penale nr. 60 din 22.02.2016 pronunţată de Tribunalul Arad în dosar nr. 40/108/2016. Obligă inculpaţii apelanţi la plata a câte 300 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat în apel. Dispune plata sumei de 360 lei din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Timiş cu titlu de onorariu parţial avocat oficiu. Definitivă”, au anunţat judecătorii. Când a fost emisă sentinţa? În data de 6 iulie 2016. Când a avut loc tragedia de pe şoseaua Arad-Oradea? În data de 6 iulie 2016.

Şi concluziile

Faptul că accidentul a fost o sinucidere pare tot mai bine conturat. Imediat după ce Curtea de Apel Timişoara a dat sentinţa definitivă în dosarul lui Crişean, acesta a decis să îşi încheie socotelile cu viaţa. A preferat să moară decât să stea la puşcărie 3 ani şi 4 luni. Alegerea îi aparţine. Dar problema este că a omorât şi un om nevinovat, un om care urma să îşi petreacă bătrâneţea liniştit.57Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor