O expoziţie cu patru autori

De Vasile Filip
1Comentariu
La vernisajul expoziţiei FOTO: V.F.
La vernisajul expoziţiei FOTO: V.F.
Jurik Pavel, Ana Albert, Simon Petru şi Kolozsvari Iosif Albert expun la Sala „Clio”.

La Sala „Clio” a Complexului Muzeal Arad a avut loc, miercuri seara, vernisajul expoziţiei de grup restrâns al Asociaţiei de arte plastice „Ion Andreescu” din Arad.

În deschidere, cei patru expozanţi – Ana Albert, Jurik Pavel, Simon Petru şi Kolozsvari Iosif Albert – au fost prezentaţi de Ina Pricop, președintele Asociaţiei:

Ana Albert are 44 de ani, de profesie bijutier, a urmat cursurile Şcolii populare de Artă, este membru în cenaclu din 2014 şi expune 9 lucrări de factură modernistă; Pavel Jurik, de 67 de ani, a făcut pictură cu Valentin Stache la Şcoala Populară de Artă, este membru al cenaclu din 1968, are numeroase expoziţii personale şi de grup, iar acum prezintă 10 lucrări de factură cubistă; Petru Şimon are 62 de ani, a absolvit Şcoala Populară de Artă (cu Valentin Stache), este în cenaclu din 1978, are 15 expoziţii personale şi de grup, şi este prezent cu 18 lucrări (peisaje şi abstracte); Dr. Kolozsvari Iosif Albert deşi este decanul de vârstă (72 ani), în cenacul „I. Andreescu” activează doar de anul trecut (dar pictează din 1973), iar la „Clio” a adus 22 de lucrări abstracte, majoritatea în acuarelă.

Prezent la vernisaj, Sever Săsărman, primul preşedinte al cenaclului arădean de arte plastice, ne-a declarat că este „o expoziţie frumoasă, remarcabilă, cu foarte multe căutări din partea celor patru autori şi cu rezultate notabile”

Aşadar, o expoziţie ce merită să fie văzută.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor