Oamenii străzii nu prea vor la Adăpost

De Diana Dutu
Reactualizat la:
7Comentarii
Condiţii de trai decent
Condiţii de trai decent
În ciuda gerului care a pus stăpânire pe Arad, oamenii străzii nu se înghesuie la Adăpostul de Noapte. Autorităţile arădene sunt pregătite să-i preia.

Temperaturile scăzute de afară au condus la mobilizarea autorităţilor în ceea ce priveşte protejarea oamenilor străzii. „Direcţia de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară Arad aduce la cunoştinţa arădenilor faptul că Adăpostul de Noapte situat pe strada 6 Vânători nr.55 este deschis pentru persoanele fără adăpost atât pe durata nopţii, cât şi pe parcursul zilei, în perioada sezonului rece. Prin aceasta venim în sprijinul persoanelor vulnerabile, pentru a le asigura condiţiile necesare depăşirii perioadei de iarnă, prin acordarea de servicii specifice” – precizează Oana Pârvulescu, director al DDAC Arad.

Care sunt serviciile de care beneficiază cei care vin la Adăpostul de Noapte? În primul rând, cazare, iar în situaţii de urgenţă DDAC le asigură şi masă. Dar se întâmplă deseori ca diverse persoane fizice, asociaţii sau culte religioase să vină la adăpost cu hrană pentru beneficiari. Acestora li se oferă şi posibilitatea de a-şi spăla hainele la Adăpost, li se acordă consiliere psihologică iar, dacă e posibil, se găseşte o formă de ajutorare pe termen lung.

Peste 50 de locuri

Capacitatea de primire a Adăpostului de Noapte este de 50 locuri. „Capacitatea de primire poate fi depăşită în caz de forţă majoră prin amplasarea de paturi pliante şi saltele, în mod special pe durata sezonului rece” – susţine Oana Pârvulescu. Deşi anul trecut, în aceeaşi perioadă, în aceleaşi condiţii meteo, la Adăpostul de Noapte apelaseră 80 de persoane, luni seara aici erau cazate doar 48. Autorităţile au în vedere formarea unor echipe mobile care, odată cu lăsarea serii, să-i adune de pe străzi pe cei fără adăpost. Numărul contact al Adăpostului de Noapte este 0257-214988.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor