Obosita Zi a Poliţiei

De Ioana Costas
25Comentarii
Obosita Zi a Poliţiei
© Foto: I. Costas
O manifestare care nu mai iese din tiparele consacrate dar obosite: Ziua Poliţiei Române „curge” la fel de trist în fiecare an.

Acelaşi program obosit, în aceeaşi locaţie (şi mai obosită): exerciţii cu câinii de patrulare – pe care, apropo, nu i-am văzut patrulând vreodată alături de poliţişti pe străzile Aradului şi nici nu ne aducem aminte să fi scris că unul dintre aceşti câini (frumoşi, de altfel) ar fi prins vreun hoţ în vreuna dintre patrulări. Ştim doar – asta pentru că ne-a spus un poliţist astăzi – că unul dintre câinii antrenaţi pentru căutare persoane a fost transportat la Bucureşti pentru că va primi o medalie. Acelaşi poliţist ne-a spus că medalia vine ca o recunoaştere a faptului că patrupedul a găsit un copil dat dispărut – nu ne aducem aminte ca mai marii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad să fi trimis spre mediatizare un astfel de caz, care, după părerea noastră, merita toată atenţia.
Ni se pare puţin trist ca, an de an, în aceeaşi zi, în aceeaşi piaţă, poliţiştii Serviciului de Intervenţie Rapidă – adică mascaţii – să „joace” aceleaşi scenarii în faţa stelelor IPJ Arad. Dragi „mascaţi”, ştim că vă antrenaţi zi de zi pentru a vă perfecţiona tehnicile de luptă, ştim că asiguraţi la orice oră din zi şi din noapte „spatele” procurorilor şi altor colegi la percheziţii şi mai ştim că nu vă antrenaţi un an întreg pentru un program de zece minute în faţa pleiadelor de stele care coboară o dată pe an în stradă.
După încheierea demonstraţiilor, mai marii IPJ Arad s-au urcat în maşini şi au „demarat în trombă”. Pe trecerea de pietoni din spatele teatrului era postat un poliţist care grăbea circulaţia. Nu am înţeles unde-i graba decât atunci când o doamnă a ajuns pe trecerea de pietoni: „Treceţi mai repede doamnă, că-i coloană oficială!”. Evident că fraza ne-a atras atenţia. Am crezut că însuşi preşedintele Iohannis a venit la Ziua Poliţiei Române în Piaţa Avram Iancu. Dar nu, nu era primul om în stat. Era taman comisarul şef Tamaş, inspectorul şef al IPJ Arad, în maşină. În urma lui, în alte două maşini, erau delegaţii ale Poliţiei din Ungaria – cele care sunt invitate în fiecare an la Arad de Ziua Poliţiei Române. „Coloana oficială”, cel mai probabil, s-a îndreptat spre restaurantul care, în fiecare an, de Ziua Poliţiei este rezervat de IPJ Arad.
Ştim că există la IPJ Arad poliţişti competenţi care îşi fac treaba ca la carte, ştim că în anul ce a trecut aceştia au participat la zeci de percheziţii, că au instrumentat sute de dosare, că au făcut cercetări în cazul a zeci de accidente rutiere, că au fost la datorie atunci când a fost nevoie de ei. Aşa că… la mulţi ani, poliţişti! – chiar şi celor care sunteţi puşi la dispoziţia inspectoratului pentru că aveţi un proces pe rol!

Taguri: , , ,


25Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor