Oltea Blaga, actriţă: „Sunt o femeie norocoasă”

1Comentariu
Oltea Blaga, actriţă: „Sunt o femeie norocoasă”
Cea mai îndrăgită actriţă din Arad ne dă detalii despre cât de important este mai ales ca femeie să faci ceea ce îţi place.

„Dacă faci ceea ce îţi place, orice meserie este extraordinară. Iar eu, fac ce-mi place. Sunt o femeie norocoasă! Să faci o meserie care te ajută să valorifici clipa (teatrul înseamnă aici, acum); să faci să dogorească viaţă de pe scenă şi până în fundul galeriei, să ai curajul să te laşi privit şi să-l duci pe spectator unde vrei tu fermecându-l, vrăjindu-l, declanşând în el emoţii, trăiri, întrebări; apoi, la final, să-ţi primeşti răsplata sonoră prin ropote de aplauze la care uneori se adaugă şi buchete de flori, nu înseamnă să fii norocos? Pentru a evolua ca actor, trebuie să evoluezi ca om, iar pentru asta trebuie să fii prezent şi atent la tot ce e la tine, în tine şi la tot ce e în jurul tău. Viaţa se bazează pe întâlniri. Iar teatrul îţi oferă asta cu generozitare. Oameni, texte, locuri. Trebuie doar să stai cu ochii mari şi simţurile treze. Oamenii îşi doresc să fie iubiţi, acceptaţi, apreciaţi, doar că noi actorii, cred, ne dorim asta un pic mai tare. Şi cred că suntem dispuşi să facem un pic mai mult pentru asta. Dar merită. Mesajele emoţionante încărcate de cuvinte frumoase pe care le primesc şi de la oameni pe care nu-i cunosc, mă fac să zîmbesc şi îmi dau putere să merg mai departe.

Am o urare pe care o tot transmit oamenilor: «Vă doresc să aveţi o zi frumoasă şi motive să zâmbiţi cât mai des!». O fac şi acum, în acest început de primăvară în care vă mai îndemn să lăsaţi bucuria şi primăvara să vă intre în suflete! Un proverb chinezesc spune: «Când este pace în inima mea, este pace în lume». Haideţi să facem pace! De noi depinde să fim fericiţi şi să facem lumea mai bună şi mai frumoasă. Raiul, bucuria şi lumina suntem noi. Fiţi fericiţi şi veseli! Iar acum închei mulţumindu-le spectatorilor pe care-i numesc mereu «oamenii frumoşi din viaţa mea» pentru încredere, sprijin şi încurajare. Vă aştept la fiecare spectacol cu emoţie şi nerăbdare. Întâlnirea cu domniile voastre e sărbătoare pentru mine. Cu bucurie, cu iubire şi smerenie, ca de fiecare dată mă-nclin!”

„De noi depinde să fim fericiţi şi să facem lumea mai bună şi mai frumoasă”1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor