Oraşul verde şi publicitatea, scoase la discuţii

De Adriana Barbu
Reactualizat la:
2Comentarii
Oraşul verde şi publicitatea, scoase la discuţii
Primăria Arad a scos la transparenţă decizională strategia pentru transformarea Aradului în oraş verde şi regulamentul de publicitate, reclamă şi afişaj în municipiu.

Planurile Primăria Arad privind modul în care va transforma Aradul într-un oraş verde, dar şi cele de a schimba modul în care se face publicitate stradală în oraş sunt scoase în public pentru a fi dezbătute de toţi arădenii interesaţi de aceste două subiecte.

Joi seara, Municipalitatea a anunţat faptul că „începând cu data de joi, 15.09.2016, la intrarea în Primăria Arad, sunt afişate următoarele documente: proiect de hotărâre privind aprobarea „Strategiei privind transformarea în oraș verde a municipiului Arad” şi proiect de hotărâre privind „Regulamentul privind publicitatea, reclama și afișajul în Municipiul Arad ”. Este vorba de două documente destul de stufoase, care ar putea schimba cât de cât imaginea Aradului, aşa că interesul arădenilor ar trebui să fie unul destul de ridicat.

Până la finele lunii

Locuitorii urbei şi nu numai au timp până în 28.09.2016 ca, la registratura Primăriei Municipiului Arad, să depună în scris recomandări, sugestii şi opinii privind aceste două documente. Mai mult, informaţii suplimentare pot fi solicitate între orele 8.00 – 18.00, la Serviciul Relaţii cu Publicul, camera 5. În plus, cei interesaţi pot solicita în scris şi pot primi copii contra cost după aceste acte, care pot fi studiate şi pe site-ul Primăriei Arad, la adresa www.primariaarad.ro. Şi, mai mult ca sigur, ambele proiecte de hotărâre gândite de executiv vor intra şi în dezbatere publică.

Să sperăm că atitudinea arădenilor se va schimba vis-a-vis de drepturile pe care le au de a influenţa actul legislativ local şi vor decide să intervină în astfel de hotărâri, care le infulenţează viaţa, şi să-şi spună punctul de vedere: cum doresc să arate oraşul verde, ce fel de publicitate stradală s-ar potrivit oraşului etc.

Din păcate, de ani de zile, dezbaterile publice organizate de primărie, pe subiectele pe care legea obligă să se întreprindă astfel de demersuri, sunt onorate de foarte puţini arădeni, care – în mare parte – nu cunosc nici măcar conţinutul actelor scoase la dezbătut.

Principalele decizii

Jurnal arădean şi www.aradon.ro îşi propune să prezinte, în limita spaţiului şi timpului disponibil, cele mai interesante reglementări propuse de Primăria Arad pe teme de interes general. Ca atare, staţi aproape de cotidianul nostru şi de portalul nostru de ştiri pentru a afla care sunt punctele cele mai importante din viziunea Municipalităţii legate de oraşul verde şi de publicitatea stradală.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor