Pădurii: Șantierul, constructorii și arădenii!

De Valentin Goran
Reactualizat la:
3Comentarii
Șantierul este blocat pe strada Pădurii FOTO: V.G.
Șantierul este blocat pe strada Pădurii FOTO: V.G.
Șantierul de pe strada Pădurii este blocat datorită unei intervenții de ultimă oră a Companiei de Apă Canal Arad. Vor mai trece minim două săptămâni până la finalizarea lucrărilor.

Ca la noi la nimeni. Municipiul se află sub asaltul muncitorilor. Șantiere deschise peste tot: străzi pline de grămezi de pământ, pietriș, buldozere, camioane și muncitori. Protagoniștii sunt mai mulți: constructorul pistelor pentru biciclete, Compania de Apă Canal, Compania de Gaz și firmele contractate de către municipalitate pentru reabilitarea străzilor. Totul pare haotic. Cel puțin așa pare la prima impresie. Niciunul din cei care muncesc pe șantierele deschise prin municipiu pare că nu știe de celălat. Firma care reabilitează strada își duce lucrarea la bun sfârșit. După aceea vin cei de la Compania Apă Canal sau Gaz că au de schimbat o țeavă și începe balamucul în urmă cărora rămân șanțuri doar astupate, nu și strada reparată pe toată lățimea și lungimea ei. Mai apoi vine și constructorul de biciclete care taie pe unele segmente de drum din șoseaua bună venind cu explicația „granulație specială cerută pentru pista de bicicliști”. Rezultatul: șantier continuu. Precum pe Strada Pădurii, șantier deschis de mai bine de trei luni de zile și care încă este în lucru.

O poveste fără sfârșit

Primele utilaje au venit pe strada Pădurii pe data de 23 aprile, când constructorul pistei pentru bicicliști a început să taie din asfaltul bun. Mai apoi, la începutul lunii iunie, a venit și firma contractată de municipalitate pentru reabilitarea străzii care a început și ea lucrările. În decurs de aproximativ două luni de zile pe această stradă s-au perindat zilnic camioane, buldozere și muncitori. Acum au plecat toți și a rămas doar șantierul. Cel puțin pe segmentul Cimitirul Pomenirea până în dreptul cartierului Confecții, totul arată ca după război. Utilajele sunt trase pe margine iar muncitorii plecați. Au rămas gropi, praf, grămezi de moloz, șanțuri și mulți nervi din partea tuturor participanților la trafic.

Spre Compania de Apă Canal

Am contactat reprezentanții municipalității pentru a ne lămuri unde e blocajul. De ce s-au oprit lucrările pe șantier în acest moment și dacă există o dată limită pentru finalizarea lor? Răspunsul Primăriei a venit prompt: e problema Companiei de Apă.
„În acest moment pe strada Pădurii nu mai avem decât de turnat ultimul strat de asfalt. Așteptăm ca cei de la Compania de Apă Canal să finalizeze lucrările la rețeaua de canalizare. Imediat după ce vor termina lucrările vom începe să asfaltăm această stradă după care vom muta șantierul pe celalte străzi pentru reabilitare care sunt incluse în cadrul Programului de Național de Dezvoltare Locală (PNDL)”, a declarat Corina Drăghici, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Municipiului Arad.

Începând cu luna august

Iar Compania de Apă ne-a informat că vor finaliza lucrarea undeva la începutul lunii august. „În această perioadă Compania de Apă Arad are în desfăşurare, pe strada Pădurii, o serie de lucrări de branşamente şi legături în cămine, realizate, din Fondul I.I.D al Consiliului Judeţean Arad, în cadrul unui proiect de reabilitare a reţelei de apă. Pentru aceste lucrări Primăria Arad a acordat Avizul de Săpătură Nr. 1001/16.iulie, valabil până la data de 24 iulie 2015. În cursul zilei de 23 iulie, Antreprenorul va solicita, însă, o prelungire a acestui Aviz până la data de 31 iulie 2015, când este preconizată şi finalizarea lucrărilor în discuţie”, au declarat reprezentanții Companiei Apă Canal Arad. Singurul lucru care trebuie totuși apreciat este că au decis să reabiliteze rețeaua de apă înainte de finalizarea lucrărilor de astfaltare. E totuși un progres!

„Așteptăm să-și finalizeze lucrarea cei de la Apă Canal”

SONY DSC3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor