Pasajul da de lucru Companiei de Apa

De Alin Gherasim
Pasajul da de lucru Companiei de Apa
Compania de Apă anunţă că, timp de trei zile, va lucra la o magistrală, iar acest lucru ar putea provoca mici inconveniente.

ARAD. Compania de Apă Arad (CAA) a anunţat, printr-un comunicat de presă, faptul, că în urma unei avarii survenite pe una dintre conductele DN 1200, care alimentează cu apă potabilă Municipiul Arad, se vor efectua lucrări de reparații și întreținere pe perioada 15.10.2014-17.10.2014, iar, din cauza lucrărilor, ar putea apărea eventuale inconveniente. Însă, în spatele acestor câteva rânduri seci, se află o altă poveste. De fapt, se pare că reluarea lucrărilor la pasajul peste calea ferată din Micălaca ar putea provoca o mega-avarie.

Iar cei de la CAA vor să evite o astfel de situaţie. „În fapt, lucrarea care va începe miercuri, 15 octombrie, nu se referă la nicio avarie. În cele trei zile de lucrări vom reloca o conductă de alimentare a municipiului aflată chiar la intrarea în Arad. Şi asta pentru că lucrările la pasajul din Micălaca ar putea duce la o avarie foarte mare a conductei cu pricina, avarie care ar putea însemna inclusiv sistarea livrării apei potabile în municipiu. Şi, pentru a preîntâmpina o astfel de situaţie, am hotărât să luăm măsuri de prevenire. Ca atare, conducta respectivă va fi mutată”, a explicat Vasile Borha, manager de producţie în cadrul CAA.

Tot Vasile Borha a vorbit şi despre eventualele incoveniente care vor fi resimţite de arădeni în aceste trei zile. „Nu se pune problema întreruperii alimentării cu apă în municipiu. Nu se pune nici problema scăderii presiunii la robinet. Singura problemă care ar putea apărea ar fi colorarea apei. Aceasta ar putea prinde puţină culoare din cauza conductelor pe care va fi livrată”, a mai spus managerul companiei de apă. Practic, acesta a explicat faptul că, în mod normal, apa ajunge în locuinţele arădenilor pe această conductă de 1200. În schimb, pe timpul lucrărilor apa va ajunge la robinet pe două conducte, una de 800 şi una de 600. Iar cele două conducte se află într-un alt sistem, aşa că apa va fi pompată în sens invers pe acestea. Iar acest lucru ar putea duce la colorarea apei. Dar arădenii sunt sfătuiţi să stea liniştiţi, pentru că această neregulă va dispărea în câteva ore. Cel puţin, aşa susţin reprezentanţii Companiei de Apă Arad.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !