Pasarela peste Mureş, gata… în două luni

De Adriana Barbu
3Comentarii
Joi se lucra la căile de acces spre pasarelă Foto: A.B.
Joi se lucra la căile de acces spre pasarelă Foto: A.B.
Mai au nevoie de două luni de lucrări pentru a putea finaliza întru totul pasarela care duce la ştrand. Cu toate acestea, este posibil ca de 1 Mai să putem circula pe ea.

ARAD. Nici vorbă să fie gata pe 1 Mai. Dar s-ar putea să circulăm pe ea chiar dacă nu va fi inaugurată. Este vorba de pasarela peste Mureş, iar decizia de a o introduce sau nu în circulaţie depinde de constructor şi de Primăria Arad. Lucrurile sunt evident în întârziere, dar, în viziunea primarului Gheorghe Falcă, cel care a făcut publice aceste decalaje, situaţia nu este gravă. Se va putea circula la un moment dat pe pasarelă, în condiţii de siguranţă, iar acest moment ar putea coincide cu data de 1 Mai.

Când va fi cu adevărat finalizată investiţia, aceasta va fi şi iluminată arhitectural, iar accesul spre pasarelă va fi finalizat şi el.
Joi, de pildă, la momentul vizitei edilului local, se lucra la drumurile de acces spre pasarelă. „Va fi un racord la acest nivel (la nivelul digului -n.r.). Faleza va urca jumătate de metru într-o parte şi apoi va coborî pe cealaltă. Sperăm ca la momentul deschiderii ştrandului să putem avea acces pe această pasarelă la baza de agrement. Investiţia va fi finalizată, însă, peste două luni, cu tot ce înseamnă intrările aferente, cu liftul de coborâre pentru persoanele cu handicap, din zona ştrandului şi cu iluminatul arhitectural”, a declarat Gheorghe Falcă.

Sancţiuni mici

Că situaţia nu e chiar aşa gravă pentru administraţie a reieşit şi din faptul că afirmaţia din trecut a edilului – care vorbea în primăvară de sancţiuni pecuniare la adresa constructorului dacă acesta nu va finaliza lucrarea până la deschiderea sezonului estival la Ştrandul Neptun – a fost îndulcită acum.
„Sigur vor primi sancţiuni dacă nu finalizează până la 1 mai, ceea ce sigur nu se va întâmpla, indiferent dacă se va circula sau nu pe pasarelă. Conform procedurii, constructorul va intra într-o zonă de sancţiuni, care vor fi mici la început”, a precizat Falcă, confirmând încă o dată că la noi, în Arad şi în ţară, nicio lucrare nu poate fi finalizată şi recepţionată al timp, fapt ce nu creează mari neplăceri părţilor contactante.

Câteva lucrări mici

Dacă se va circula pe pasarelă de 1 Mai rămâne de văzut. Ce va mai rămâne cu siguranţă de executat şi după 1 Mai sunt, potrivit edilului, „lucrări care nu afectează trecerea vizitatorilor pe pasarelă”. Aşa că „dacă trecerea pe pasarelă se va putea face în condiţii de deplină siguranţă, atunci se va da liber la acces la ştrand pe aici”.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor