Patru religii în dialog

De Vasile Filip
4Comentarii
La lansarea cărţii
La lansarea cărţii
Voichiţa Tulcan Macovei şi-a lansat primul volum al cărţii „Cine sunt eu şi cine este Dumnezeu”.

Profesori, elevi, scriitori, iubitori de carte dar şi reprezentanţi a două religii au fost prezenţi,ieri , în sala festivă a Colegiului Naţional „Vasile Goldiş”, la lansarea cărţii „Cine sunt eu şi cine este Dumnezeu. Dialoguri interreligioase”, semnată de profesoara Voichiţa Tulcan Macovei.
Evenimentul, organizat de Liga Scriitorilor – filiala Arad, a fost moderat de prof. Eugen Bocăniciu, directorul liceului-gazdă, care aprecia că ƒ„participăm la un eveniment cultural”, lansarea unei cărţi „cu caracter ecumenic”, scrisă de prof. Voichiţa Tulcan Macovei „după o muncă extraordinară de cercetare”.
În calitate de coordonator al lucrării, prof. univ. dr. de la Universitatea de Vest Timişoara, arăta că „avem în faţă o carte în care găsim o discuţie între reprezentanţi a patru religii reprezentative: un iudeu, un creştin, un musulman şi un hindus (…) premisa este că divinitatea este unică dar este celebrată în moduri diferite” şi, în ultimă instanţă, este „un volum de popularizare a celor patru religii”.
Autoarea a adus mulţumiri celor prezenţi, celor care au sprijinit-o şi a vorbit despre geneza cărţii. „Întrebările din acest volum sunt în mine de mai mulţi ani – a mărturisit Voichiţa Tulcan Macovei. Sunt foarte multe căi pe care oamenii le urmează pentru a-l cunoaşte pe Dumnezeu. Dacă toate ştiinţele au o metodă de cunoaştere şi religia are propria ei metodă: credinţa”
Despre carte şi autoare au mai rostit scurte aprecieri: părintele Emil Roman, ing. Ionel Schlesinger, preşedintele Comunităţii Evreilor din Arad, prof. univ. dr. Anton Ilica, de la Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad, prof. univ. dr. Marius Grec,de la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” Arad şi Lucia Bibarţ, preşedintele filialei Arad a Ligii Scriitorilor.
În prezentarea care a făcut-o, Lucia Bibarţ preciza că „Voichiţa Tulcan Macovei este o scriitoare care abordează latura spirituală a existenţei, deci, un scriitor de o factură rară, aparte, singura de această factură din organizaţia arădeană „Liga Scriitorilor” (înfiinţată la 23 iunie 2014), o filială foarte tânără, în care scriitoarea de faţă are funcţia de secretar. Cu fiecare carte pe care o «naşte», autoarea încearcă să aprofundeze şi să înţeleagă, pentru ea însăţi şi pentru semenii ei, rostul oamenirii în acest Univers, rostul ei pe Pământ şi legătura acesteia cu Cerul sub care trăieşte, implicit cu Creatorul a toate”.

La a 5-a carte

Voichiţa Tulcan Macovei, cu „Cine sunt eu şi cine este Dumnezeu”, a ajuns la cea de-a cincia carte de căutare a sinelui şi a Dumnezeirii.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor