PDL cere demisia subprefectului Radu Stoian

De Andreea Pintea
3Comentarii
PDL cere demisia subprefectului Radu Stoian
ARAD. Decizia subprefectului Radu Stoian de a-l suspenda din funcţie pe primarul din Hălmagiu, Adrian Ţoca, a iscat revolta democrat-liberalilor care cer destituires lui Stoian. „

Decizia de suspendarea a primarului Adrian Ţoca nu este întâmplătoare şi nici singulară, deoarece subprefectul Stoian a recidivat. Din dorinţa de a-şi servi stăpânii politici, Radu Stoian încearcă să impună obligaţii care nu sunt în sfera secretarilor unităţilor administrativ-teritoriale, dând dovadă că este unealta perfectă a Partidului Conservator, formaţiune care l-a susţinut în funcţia de subprefect. Astfel, subprefectul Radu Stoian a emis o adresă prin care solicită primarilor şi secretarilor să sesizeze Instituţia Prefectului cu privire la orice caz de incompatibilitate sau de conflict de interese la nivelul unităţii administrativ-teritoriale (UAT). PDL Arad consideră că cererea subprefectului Radu Stoian este ilegală deoarece secretarii UAT nu au competenţe legale de evaluare a declaraţiilor de avere şi de interese pentru persoanele prevăzute de lege, această atribuţiune revenind inspectorilor din cadrul Agenţiei Naţionale de Integritate”, susţin democrat-liberalii arădeni.

De asemenea, reprezentanții PDL Arad doresc să clarifice unele aspecte legate de suspendarea primarului Ţoca: „Motivul invocat de Radu Stoian, adică faptul că primarul Adrian Țoca nu a participat la ședințele Consiliului Local, arată că subprefectul nu cunoaște legea: primarii nu sunt obligați să participe la ședințele de consiliu. De altfel, primarul Ţoca a contestat în instanţă suspendarea sa, iar până la pronunţarea instanţei, decizia subprefectului nu se aplică. Este de neînţeles faptul că subprefectul Stoian nu a avut acelaşi elan şi când a fost vorba de primarul din Zărand. De asemenea, s-a observat aceeaşi pasivitate şi în rezolvarea problemelor cetăţenilor din Zărand, adică lămurirea situaţiei juridice a terenurilor din această comună.

PDL Arad solicită Guvernului să îl demită pe subprefectul Radu Stoian, pentru deciziile sale aflate la limita legalităţii şi chiar dincolo de ea”.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor