Pelerinajul vederii duhovnicești

De Vasile Filip
La Mănăstirea Prislop
La Mănăstirea Prislop
Aproximativ 100 de membri ai Asociației Nevăzătorilor Arad, în pelerinaj la Mănăstirea Prislop.

Prima zi a lunii iulie a fost de mare folos duhovnicesc pentru membrii Asociației Nevăzătorilor din Arad prin pelerinajul făcut la Mănăstirea Prislop.

Aproximativ 100 de pelerini nevăzători, prin purtarea de grijă a Sectorului Social Filantropic al Arhiepiscopiei Aradului, au beneficiat de această activitate deosebită. Pelerinii au primit asistență religioasă prin pr. cons. Gabriel Mariș și pr. Dan Magda care au însoțit grupurile participante.

În căutarea Luminii lui Hristos, cu credință puternică în Dumnezeu și multă nădejde în ajutorul Său, pelerinii au privit cu ochi duhovnicești și cu dragoste spre Mănăstirea Prislop, după cum spunea un mare ierarh „și cei ce văd și cei ce nu văd să poată vedea cele ce nu se văd, cele ce, nici cei ce văd nu le văd”.

Aici s-au închinat cu toții în sfânta biserică, apoi au urcat spre mormântul Părintelui Arsenie Boca. O parte dintre însoțitori au avut bucuria de a se închina și icoanei din peștera Sfântului Ioan Sihastrul. La întoarcere, nevăzătorii s-au spălat pe față cu apă din izvorul tămăduitor, fapt care a impresionat pe toți cei prezenți aducându-le aminte de minunea săvârșită de Mântuitorul prin vindecarea orbului de la Izvorul Siloamului.

Cu binecuvântarea Înaltpreacuviosului Părintelui Exarh Arhim. Visarion Neag și sprijinului maicilor de la mănăstire, pelerinilor nevăzători le-a fost facilitat accesul spre mormântul Părintelui Arsenie. „Toți pelerinii care așteptau la rând au arătat dragoste, bunătate și înțelegere față de cei nevăzători, ajutându-i pe aceștia să ajungă mai repede la crucea de la mormânt. Cumințenia pelerinilor credincioși este una dintre minunile pe care le face Dumnezeu cu cei care Îl caută în locurile deosebit de frumoase cum sunt mănăstirile românești”.a menționat părintele consilier social Gabriel Mariș.

Peste 2500 de persoane

Asociaţia Nevăzătorilor din Arad este o organizaţie non-guvernamentală, apolitică, este personalitate juridică de drept privat, autonomă, cu caracter umanitar, social, cultural, sportiv, de interes general, de utilitate publică cu durată nedeterminată, acreditată ca furnizor de servicii şi prestaţii sociale. Asociația, avându-l ca președinte pe dl. Florin Atimuț, are în evidență peste 2500 de persoane nevăzătoare în întreg Județul Arad.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !