Peneliştii, „pierduţi” printre amendamente

De Alin Gherasim
Peneliştii, „pierduţi” printre amendamente
Au făcut amendamente, dar nu au ştiut la care proiect de hotărâre solicită transferul unor sume de bani.

Şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Arad a fost una fără istoric. Proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi au fost unele uşoare, care nu au surescitat nicicum interesul, nici al consilierilor de la putere, nici al celor din opoziţie. Toate hotărârile au fost adoptate în unanimitate, aleşii căzând de acord pe toate propunerile de pe ordinea de zi. Totuşi, a existat un moment (lung) de derută atunci când aleşii puterii au dorit să depună amendamente la un proiect de hotărâre. Din nefericire pentru ei, în special pentru consilierul Vasile Ciceac, cel ales să propună aceste amendamente, nu au mai ştiut care proiect de hotărâre trebuie amendat. Asta chiar dacă şedinţa de consiliu a fost precedată de şedinţe ale comisiilor şi chiar de o şedinţă a grupului PNL.

Dar să vedem despre ce a fost vorba. Amendamentele propuse de PNL, prin vocea lui Ciceac, nu au fost unele sensibile. Nădlacul şi Şagu au dorit doar să mute fondurile primite de la Consiliul Judeţean dinspre o investiţie spre alta. În momentul în care a fost citit proiectul de hotărâre privind repartizarea sumelor defalcate din taxa pe valoare adăugată, consilierul PNL a anunţat că are de depus două amendamente. Acesta a fost taxat imediat de preşedintele Iustin Cionca, cel din urmă declarând că, probabil, amendamentele sunt pentru punctul următor. A venit şi punctul următor, referitor la utilizarea excedentului bugetar, şi Ciceac a vrut să depună din nou amendamentele. De această dată, nu a fost lăsat de secretarul judeţului care a anunţat că nici acest proiect nu este cel care trebuie amendat. Într-un final, după alte trei proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi a venit şi hotărârea ce trebuia amendată. Cererile lui Vasile Ciceac au fost votate în unanimitate de toţi consilierii judeţeni.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !