Pensii de cinci… kilometri

De Diana Dutu
Pensii de cinci… kilometri
Aceasta e lungimea pe care s-ar întinde documentele din arhiva Casei Judeţene de Pensii Arad.

ARAD. Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Arad deţine nu mai puţin de 5 (cinci) kilomteri de… arhivă! E vorba atât de „arhiva pasivă” (adică documente şi dosare de pensii vechi de până la 50 de ani), cât şi de „arhiva activă” (adică dosare de pensii în plată, contracte, documente contabile si de plată pe ultimii trei ani de activitate). Arhiva activă măsoară nu mai puţin de doi kilometri şi este „găzduită” de subsolul clădirii în care se află sediul CJP Arad.

„Încă de când ne-am mutat în acest sediu şi am amenajat subsolul pentru arhivă, am urmărit asigurarea condiţiilor optime de păstrare a documentelor prin menţinerea microclimatului necesar – revizii dezumidificatoare, deratizare, dezinsecţie – şi verificarea periodică a instalaţiei de alarmă antiincendiu aflată în arhive” – precizează Mihaela Vasil, director al CJP Arad. Desigur, aceleaşi standarde de calitate sunt aplicate şi în cazul întreţinerii arhivei pasive. Asta cu toate că CJP lucrează constant la arhivarea informatică a dosarelor pasive de pensie, baza de date conţinând, la finele lui 2012, 85% din total.

Compartimentul de arhivă este subordonat Direcţiei economice din cadrul CJP şi are ca atribuţii activitatea de arhivare, conservare şi păstrare a documentelor financiar contabile, a documentelor necesare determinării stagiului de cotizare, a documentelor necesare stabilirii şi plăţii prestaţiilor de asigurări sociale, precum şi a tuturor documentelor emise la nivelul instituţie.

CITESTE SI:

Esec la concursul de la Pensii

Datorii de 100 milioane la Pensii0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !