Peste 100 de apartamente noi în Alfa

Peste 100 de apartamente noi în Alfa
Municipalitatea va discuta în scurt timp construirea a trei blocuri cu patru etaje la marginea cartierului Alfa. La Primărie a fost afişat deja la transparenţă, pentru a fi consultat de cetăţeni, planul urbanistic de detaliu al zonei de la marginea cartierului Alfa.

Mai multe blocuri vor fi construite la circa 400 de metri de faleza Mureşului. Documentaţia se referă la stabilirea şi crearea condiţiilor de amplasare pe terenul de pe str. Oituz nr. 208-210 a unui grup de locuinţe colective cu patru etaje şi mansardă. Conform planului, numărul total de apartamente rezultat va fi de maximum 100.

Totodată, se vor crea şi circa 30 de locuri de parcare. Pe terenul în cauză se propune realizarea tuturor amenajărilor necesare: alei, locuri de parcare, trotuare şi spaţii verzi. În cadrul proiectului menţionat este studiată şi o suprafaţă de teren de aproape 1.000 de metri pătraţi, aferentă numerelor 204 şi 206 ale străzii Oituz.

Apartamentele vor avea între una şi trei camere, în total, estimându-se realizarea a circa 130 de locuinţe noi, destinate tinerilor cu venituri medii.

Realizarea locuinţelor colective propuse prin acest proiect, se menţionează în proiect, „va avea un efect pozitiv la nivel urbanistic, dar şi economico-social în zonă(…) se va investi în construcţia de noi locuinţe şi se vor ameliora aspectele sociale din zonă prin apariţia de noi familii (tinere) cu venituri medii, ce vor ocupa clădirile propuse„.

Cu toate acestea, chiar dacă investiţia este privată, primăria va avea câte ceva de făcut. Drumurile sunt sub orice critică, administraţia locală trebuind să asfalteze şi să lărgească strada Oituz. Totodată, terenul studiat este insalubru şi acoperit de buruieni.

Simona Mazăre0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !