Peste 18.000 de arădeni „fără identitate”

De Alin Gherasim
Reactualizat la:
1Comentariu
Peste 18.000 de arădeni „fără identitate”
© Arădenii, chemaţi să îşi facă buletine FOTO: JA
În statisticile Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor apare că peste 18.000 arădeni au acte de identitate expirate.

Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Arad porneşte din nou „caravana” cu ajutorul căreia încearcă să pună în legalitate arădenii care nu au acte de identitate sau ale căror documente sunt expirate. Dar, trecând peste acţiunea celor de la Evidenţa Persoanelor, statisticile sunt îngrijorătoare. Pentru că aproximativ cinci la sută dintre locuitorii judeţului nostru trecuţi de vârsta de 14 ani au identitatea „expirată”.

Mai precis, este vorba despre cărţile de identitate ale căror valabilitate a expirat, dar şi despre copiii care au împlinit 14 ani, dar care nu au fost duşi de părinţi la serviciile de evidenţă a persoanelor pentru a primi acte de identitate. Potrivit declaraţiilor directorului executiv al Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor, Cristina Vlad, la nivelul judeţului Arad există 18.761 persoane ale căror acte de identitate au expirat.

Din totalul de peste 18.000 de arădeni, 14.634 sunt persoane ale căror acte de identitate au expirat, iar restul de peste 4.000 de persoane sunt copii de 14 ani care nu s-au prezentat pentru întocmirea documentelor. Mai mult, peste 10.000 de arădeni dintre cei peste 14.000 au actele de identitate expirate încă de anii trecuţi.

Şi localităţile

Pe unde va trece „caravana” în perioada 2-31 martie? În 2 martie în satul Mailat, în 3 martie la Primăria Şimand şi la Primăria Secusigiu, în 9 martie la Primăria Felnac, în 10 martie din nou la Secusigiu, în 11 martie la Primăria Zăbrani, în 15 martie la Primăria Craiva, Primăria Buteni, Primăria Covăsânţ şi Primăria Chisindia, în 16 martie la Primăria Tauţ, în 17 martie din nou la Primăria Secusigiu, în 18 martie la Primăria Pleşcuţa şi satul Mîndruloc, în 22 martie la Primăria Şeitin, în 23 martie la Primăria Grăniceri, în 24 martie din nou la Secusigiu, în 25 martie la Primăria Bîrzava, în 29 martie la Primăria Vărădia de Mureş şi în 31 martie, pentru ultima oară în această lună, la Primăria Secusigiu.

Arădenii care au acte de identitate expirate sau care au copii trecuţi de 14 ani ce nu au beneficiat de documente de identitate sunt aşteptaţi în locaţiile mai sus menţionate pentru preluarea imaginii şi a documentelor necesare în vederea emiterii actului de identitate.

La poarta oamenilor

Pentru a pune în legalitate cât mai mulţi arădeni, Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor porneşte o nouă „caravană” pentru a veni în sprijinul arădenilor care au documentele expirate. „Important este să reuşim să mobilizăm oamenii să se prezinte la acţiunile pe care noi le desfăşurăm pe raza judeţului. Din păcate, oamenii nu se prea prezintă la acţiunile noastre. Asta deşi beneficiem şi de ajutorul poliţiştilor din localităţi care informează populaţia despre acţiunile noastre”, a declarat Cristina Vlad.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor