Peste 5 mii de solicitări pentru ISU pe 112

De Ioana Costas
Peste 5 mii de solicitări pentru ISU pe 112
5.529 de apeluri primite la 112, în primele șase luni ale anului în care se cerea ajutorul pompierilor. Apelurile, cu 30% mai multe decât în 2016.

Numărul unic de urgență 112 a fost extrem de solicitat în primele șase luni ale acestui an. 5.529 dintre telefoanele primite au fost redirecționate înspre dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad. Apelurile telefonice au anunțat incendiile, accidentele rutiere, și aproape toate celelalte misiuni la care au luat parte pompierii. Nu doar pompierii Detașamentului Arad au intervenit în urma miilor de apeluri, ci și subunitățile inspectoratului din județ. Potrivit lt. col. Gârbău Cristian, inspectorul șef al ISU Arad – care a prezentat joi bilanțul instituției pe care o conduce pe semestrul I -, în cifre, vorbim despre 354 de misiuni de stingere a incendiilor la care au intervenit Detașamentul de Pompieri Arad (144), Detaşamentul de Pompieri Ineu (64 – Garda 1 Ineu 42, Garda 2 Chişineu Criş 22), Detaşamentul de Pompieri Sebiş ( 94 – Garda 1 Sebiş 48, Garda 2 Gurahonţ 46) și Secţia de Pompieri Bârzava (52 – Garda 1 Bârzava 30, Garda 2 Birchiş 22).

21 de descarcerări

În perioada 1 ianuarie- 30 iunie, pompierii au intervenit la 21 de misiuni de descarcerare a persoanelor. Detașamentul de Pompieri Arad a participat la cele mai multe intervenții de acest fel: 14, în timp ce Garda Bârzava a participat la patru misiuni de descarcerare, iar Garda Gurahonț și Chișineu Criș la două, respectiv la o singură intervenție de descarcerare. Totodată, pompierii au avut 9 misiuni de asanare a teritoriului de muniție sau elemente de muniție rămase neexplodate, 46 de elemente de muniție fiind distruse în urma acestor misiuni.

Intervențiile

„În primul semestru al acestui an am avut două intervenții pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor, 42 de misiuni pentru asigurarea evenimentelor publice de amploare care pot genera situaţii de urgenţă, 3 misiuni pentru salvarea animalelor din medii ostile vieţii, o misiune pentru protecția mediului care a constat în sablare carosabil în urma unui accident de circulație, 5 operațiuni pentru asigurarea/supravegherea zonei de producere probabile a situaţiei de urgenţă, 105 intervenții pentru asistența persoanelor și 56 de alte intervenții, precum îndepărtare arbori sau elemente de construcție”, a detaliat lt. col. Gârbău Cristian, șeful ISU Arad, intervențiile pompierilor.

Misiunile SMURD

Intervențiile SMURD au fost în număr de 3.488, repartizate astfel: Detașamentul Arad – 917, Punct de Lucru Vladimirescu – 807, Punct de Lucru Curtici – 438, Garda 1 Ineu – 285, Garda 2 Chişineu Criş – 307, Garda 1 Sebiş – 188, Garda 2 Gurahonţ – 186, Garda 1 Bârzava – 202 și Garda 2 Birchiş – 158.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !